Advert

YAŞAMA SEViNCi HAYATA BAĞLADI

Tıpta milyonda bir görülen ve tedavisi bulunmayan bir tür cilt hastalığına yakalanan Ebru Evsanç™ın yaşama sevinci onu hayata bağladı.

YAŞAMA SEViNCi HAYATA BAĞLADI
Bu içerik 3956 kez okundu.

 

Ergani ilçesinde bugünkü şartlarda tıpta tedavisi mümkün olmayan, genetik bilimin henüz çare bulamadığı doğuştan amansız bir hastalığa yakalanan 28 yaşındaki Ebru Evsan’ın yaşama sevinci herkese örnek olacak türden. işçi emeklisi bir babanın 5 çocuğundan en küçüğü olan Ebru Evsan, milyonda bir görülen, doğuştan bir çeşit cilt hastalığı olan ve sürekli yara bağlayarak kabuk atan Epidermolizis Bülloza hastalığı nedeniyle eve hapsolmuş durumda. ilgisizlikten yakınan Ebru Evsan, fırsat verildiği takdirde kendisine uygun bir işte çalışmak istiyor.

ÇALIŞMAK iSTiYOR

            içinde barındırdığı yaşam sevinci sayesinde birçok engeli aşan Evsan, kendisine fırsat verildiği takdirde çalışabileceğini söylüyor. Evsan: “Sürekli evde olmak, ne kadar da hayata bağlı olsam da beni boğuyor. Bu yüzden hem sosyalleşmek, hem kendi ihtiyaçlarımı karşılayabilmek, hem de aile bütçeme katkı sunmak için bir işte çalışmak istiyorum. Bu anlamda Kaymakam Bey’den ve yetkililerden kendi durumuma uygun bir iş istiyorum” şeklinde konuştu. Hastalığına bağlı olarak her iki eli olmayan Ebru Evsan, bu durumuna rağmen kendisini geliştirerek ileri düzeyde klavye kullanabiliyor. Ellerinin olmamasının kendisine engel teşkil etmediğini ifade eden Evsan, sadece bilgisayar kullanmakla kalmıyor, resim çizip nakış bile yapabildiğini söylüyor.

ODASINI SINIFA ÇEViRDi

            Rahatsızlığı nedeniyle evden dışarı çıkamadığı için okula gidemeyen Ebru, okulu evine getirmiş. Okumanın en büyük erdem olduğuna inanan Ebru, küçük yaştan bu yana bol bol kitap okuyarak, bilgisayarıyla internetten yeni gelişmeleri takip ederek kendisini geliştirdiğini, rahatsızlığının hiçbir zaman kendisine engel olmadığını söylüyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak