Advert

DİYARBAKIR’DA İKİNCİ DALGA ENDİŞESİ!

1 Haziran itibarıyla hayata geçen kontrollü normalleşme süreci ile birlikte kent merkezinde birçok sokak ile ilçelerdeki bazı mahalle ve köyler karantina altına alındı. İkinci dalga endişesi yaşanan kentte, iki pandemi hastanesinde klinik sayıları artırıl

DİYARBAKIR’DA İKİNCİ DALGA ENDİŞESİ!
Bu içerik 4276 kez okundu.

11 Mart’ta başlayan pandemi sürecinde vaka sayısının azlığıyla gündeme gelen Diyarbakır’da, son bir haftada Koronavirüs tanısı konulan hasta sayısının 300’ü geçtiği belirtildi. İkinci dalga endişesi yaşanan kentte, iki pandemi hastanesinde klinik sayıları artırıldı, bire düşürülen klinik sayısı tekrar 5’e çıkarıldı. İlçelerden gelen vakalarla birlikte yatak kapasitelerinin neredeyse dolduğu hastanelerde, yeni tanı konulanlar evlerinde izole ediliyor.

Sıkı denetimler yapılacak

Diyarbakır genelinde Covid-19 ile mücadele kapsamında maske kullanımı ve mesafe konusunda istenilen düzeye ulaşılamadığından dolayı İl Hıfzıssıhha Kurulu ise önemli kararlar aldı. Kurul, yarından itibaren il genelinde maskesiz dolaşmayı yasaklarken, toplu taşıma araçlarında,  park, dinlenme, mesire, yeşil alanlarda ve semt pazarlarında, kurallara uymayanlara ceza işlem uygulanmasını kararlaştırdı.

 

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu

Alınan kararları Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, sosyal medya hesabından duyurdu. Diyarbakır genelinde maske kullanımı ve mesafe konusunda istenilen bir düzeye gelinemediğinin altını çizen Güzeloğlu, alınan kararları şu şekilde açıkladı;

“Toplum Sağlığımızı korumak için İl Hıfzıssıhha Kurulunca 10.06.2020 (yarın) tarihinden itibaren il genelinde sokağa maskesiz çıkma ve dolaşma yasaklanmıştır.

Kurallara uymayanlara ceza

Toplu taşım araçlarının tümünün yoğun bir şekilde denetlenmesi, hiçbir şekilde ayakta yolcu ve maskesiz yolcu taşımaya izin verilmemesi, aksine davranışlarda bulunanlar hakkında trafikten men ve cezai işlem yapılmasını kararlaştırmıştır.

İl genelinde kurulan semt pazarları ile ilgili olarak; Pazar yerinin tespiti, hijyen kurallarına bağlı olarak pazar tezgahlarının kurulması, maske ve eldiven kullanılması,giriş ve çıkışlarda kurallar doğrultusunda temizlik önlemlerinin alınması sıkı bir şekilde denetlenecektir. İl genelinde bulunan park, dinlenme, mesire ve yeşil alanlarda ne yazık ki sosyal mesafeye uymayan ve maskesiz olarak  artan yoğunluklar yaşanmaktadır. Bu doğrultuda her park ve alanda görevlilerce sıkı bir denetim gerçekleştirilecek, aykırılıklar halinde cezai işlem yapılacaktır.”

Lütfen kurallara uyalım

Vali Güzeloğlu, İl Hıfzıssıhha Kurulumuzca alınan tüm kararların vatandaşların başta kendileri ve sevdikleri olmak üzere tüm toplumun sağlığı için olduğunu söyledi. Güzeloğlu, “Lütfen, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı