Advert

Kadınlara yeni istihdam alanları yaratılıyor

Diyarbakır'ın Sur Belediyesi ipek Böcekçiliği Yetiştiriciliği Projesini Geliştiriyor.

Kadınlara yeni istihdam alanları yaratılıyor
Bu içerik 3689 kez okundu.

Sur belediyesi ve kadın koperati ile ortaklaşa sur belediye sınırları içinde bulunan Bagıvar ve Hasırlıdaki kadınlara istihdam sağlamak amacıyla ipek böcekliği yetiştiriciliği projesini geliştiriyor.

Sur belediyesi, Bağıvar ve Hasırlı mahallerinde kadınları evden çıkarıp üretimle buluşturuyor. Kadınların ev ekonomisine katkı sağlamaları amacıyla KADEM(kadın destek evi)de ipekböcekçiliği kursları vererek Diyarbakır’da ipekçiliği yeniden canlandırılacak.

Sur Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Örmek, kadın kooperatifi başkanı Nuran Yılmaz ve organik ipek yetiştiricisi Zelal Bilin ile birlikte Bagıvar ‘da bulunan Kadem’de kadınlarla toplantı yaparak ipek böcekcılıgı yetiştiriciliği konusunda bilgi verdiler.

Başkan yardımcısı Örmek, 1500 yıllık mazisi olan ve yardımcı tarım kolu olan ipek böcekçiliğinin, küçük aile işletmelerinde yaprak hasadı ve taşıma işçiliği dışındaki bütün faaliyetlerde aile fertlerinin iş gücünün değerlendirilmesine imkan tanıdığını kaydetti. Örmek,” Diyarbakır’da ipekçilik yüzyıllar önce çok yaygındı. Ancak 1915 ten sonra Ermenilerin gitmesiyle ipek böcekciliğinin Diyarbakır’da kalmadığını yalnızda Diyarbakır’ın kulp ilçesinde yapılıyor. Belediye olarak kadınlarımızı ev ekonomilerine katkı sağlamaları için bu girişimde bulunduk. Bu konuda sizlere eğitim vereceğiz. Evde yapılacak ipekleri çeşitli firmalar yapılacak ipekleri hemen pazarlayacak. Yalnızca bizlerin bunu geliştirip devamlı hale getirilmesi gerekiyor. “diye konuştu

Daha sonra organik ipek yetirici Zelal Bilin ise, ipek böcekçiliği yetiştiriciliği hakkında teknik konuda kadınlara bilgi verdi. ipek böcekciliğn Diyarbakır’da geliştirilmesiyle , toplumda gençlerin ilgileneceği, sahipleneceği iş alanı, istihdam yaratılmış olacağını söyledi

 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Elaldı adaylıktan çekildi
Aziz Elaldı adaylıktan çekildi
Diyarbakır’da silahlı çatışma: Olay yerinden geçen korumalar müdahale etti!
Diyarbakır’da silahlı çatışma: Olay yerinden geçen korumalar müdahale etti!