Advert

KCK davasında MKE kurşunları damgasını vurdu

Diyarbakır 6ç™nci Ağır Ceza Mahkemesiç™nde BDP milletvekilleri ile belediye başkanlarının da bulunduğu 104ç™ü tutuklu 152 sanıklı KCK ana davanın 36ç™ncı duruşması görüldü.Duruşmaya 88 tutuklu sanık ile avukatları hazır bulundu.

KCK davasında MKE kurşunları damgasını vurdu
Bu içerik 5705 kez okundu.

 

Duruşmada, tutuklu sanıklardan TUHAD-DER eski Başkanı Mahmut Okkan ile ilgili gizli tanık beyanları ile telefon görüşme kayıtları okundu.


Telefon kayıtlarının iddianamede bulunmadığını belirten sanık avukatı Meral Danış Beştaş, Telefon dinleme tapelerini okuyan mahkeme heyetine “Siz dahi kendi telefonlarınızın dinlendiğini biliyorsunuz ve özgürce konuşamıyorsunuz. Konuştuğunuz zaman da daha sonra görüşelim. Telefonda uygun değilim. Siz telefonlarınızın dinlenmediğini söyleseniz de, biz sizin ve bizim telefonlarımızın dinlendiğini biliyoruz” dedi.


Tutuklu sanıklardan iHD Genel Başkan Yardımcısı avukat Muharrem Erbey’in delil klasörlerini okundu. Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz, sanık Erbey’in 1991 yılında Devletin ulusal şahsiyetine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı, 1993 yılında izinsiz bir yürüyüşe katıldığını, iHD Diyarbakır Şubesi’nde yapılan aramalarda makamında 29 adet boş mermi kovanının ele geçirildiğine dikkat çekti.


Sanık Erbey’in avukatı Reyhan Baydemir, iHD yöneticileri muhalif oldukları için yargılandığını savunarak, “Bölgede, devletin güvenlik güçleri tarafından işlenen faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için çaba sarf ettiği için yargılanıyor. Binlerce kadın tecavüze uğradı, 4 bin köy devlet tarafından yakıldı ve boşaltıldı. Yüzlerce toplu mezar var, bu insanları biz öldürmedik. Aksine biz öldürülen bu insanların akıbetinin ortaya çıkaması için mücadele eden kişileriz. Biz bu ülkenin vicdanıyız. Aramalarda ele geçirilen boş kovanlar, halkın

üzerine sıkılan kurşunlara aittir. Bunu da siz iyi biliyorsunuz, hepsi MKE yapımıdır” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı