Advert

Diyarbakır’da ilaçlamaya rağmen böcek istilası

Diyarbakır’da ilaçlama çalışmaları devam ediyor ancak ilaçlamaya rağmen kentin bazı noktalarında haşereler vatandaşları rahatsız etmeye başladı.

Diyarbakır’da ilaçlamaya rağmen böcek istilası
Bu içerik 1554 kez okundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, temiz bir çevre, sağlıklı bir toplum anlayışı ile vatandaşların yaz sezonunu huzurlu geçirmesi amacıyla haşereyle mücadelede ilaçlama seferberliği sürüyor. Ancak ilaçlama çalışmalarına rağmen kentin farklı notlarında haşereler vatandaşları rahatsız etmeye başladı.  Vatandaşlar bu durumdan duydukları rahatsızlığı sosyal medya hesaplarından ve haber merkezimize ileterek seslerini duyurmaya çalıştı.

Vatandaşlar rahatsız

Sosyal medya hesabından açıklama yapan avukat Nurcan Kaya, “Sanırım Diyarbakır'da bir ilaçlama sorunu var. Garip böcekler doluşmuş evlerimize” paylaşımında bulundu.

Gazetemizin sosyal medya hesaplarına gelen mesajlar ise, “Sayın Valim ve belediye başkanı, Huzurevlerinde bu akşam böcek istilasına uğradık. Lütfen ilaçlama ekipleri görev başına. Adres Huzur evleri eski Parti il binası arkası.”

Başka bir vatandaş ise, ”Sur için de oturmaktayım. Havaların ısınmasıyla birlikte sivri sinekler çoğalmaya başladı. Sur içinde de çöplerin ve harabe evlerin çok olmasından dolayı artmaya başladı. İlaçlama yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Şuan ki süreçte kötü bir hastalıkla boğuşuyoruz ama belki buna da bir çözüm bulabilirler diye düşünüyorum. Artık nefes alınmayacak bir hale geldi özellikle de akşamları. Size bunu anlatmamın sebebi belki bunu ilgili mevkilere duyurabilirseniz, bize yardımcı olabilirler. Adres Balıkçılarbaşı Aşefiçiler sokağı Abdaldede Mahallesi civarı.”

Başka bir vatandaş ise, “Ofis Kooperatifler Mahallemizde oturuyorum. İlaçlama yapılmıyor. Evlere hep siyah sinekler giriyor” paylaşımında bulundu.

Tarihinin en yüksek personel ve araç sayısıyla ilaçlama yapılıyor

15.jpeg

Bu arada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını korumak ve bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek amacıyla yaklaşık iki hafta önce konuyla ilgili bir açıklama yapmıştı. Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğü’nde yapılan etkinlikte konuşan Vali ve Belediye Başkanvekili Hasan Basri Güzeloğlu, Belediyesi tarihinin en yüksek personel ve araç sayısıyla ilaçlama çalışmalarına başladıklarını söyleyerek, “Kullandığımız ilaç her türlü bulaşıcı hastalığa karşı Sağlık Bakanlığı ruhsatlı ve Dünya Sağlık Örgütü standartlarında. 5'i teknik personel olmak üzere 312 personel, 60 araç, 45 ULV cihazı, 35 holder cihazı, 10 termal sistem, 600 sırt pompası ve 80 atomizer cihazınla bu mücadele kararlılıkla devam etmektedir. Geçen yıllar ortalama 7 - 8 ay olan mücadele süreci 12 ay 365 günde taşınmıştır. Bu süreç boyunca yaz ve kış olmak üzere temiz bir çevre sağlıklı bir toplum ve her türlü hastalık karşısında insanımızın ve şehrimizin korunması temel amaçtır. Geçtiğimiz yıl 250 olan personel sayımız bu yıl 312, 49 olan araç sayımız Bu yıl çok yeni ve güçlü bir şekilde 60'a merkez ekip sayımız 24 den 28’e ilçelerdeki görev alan ekip sayımız 14’ten 22’ye, sırt atomize sayımız 40’tan 80’e sırt pompası sayımızda 165’ten 660’a çıkartıldı” ifadelerini kullanmıştı.

 

Kaynak: Tigris Haber

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı