Advert

Türbedeki Taşları Isıtıp Şifa Arıyorlar

Silvan ilçesinde bağlı Demirkuyu köy mevkiinde bulunan Şeyh Muhammed türbesi, ziyaretçi akına uğrarken, türbeyi ziyaret eden vatandaşlar hastalarına şifa arıyor.

Türbedeki Taşları Isıtıp Şifa Arıyorlar
Bu içerik 3697 kez okundu.

İhsan YILMAZ
Silvan ilçesinde bağlı Demirkuyu köy mevkiinde bulunan Şeyh Muhammed türbesi, ziyaretçi akına uğrarken, türbeyi ziyaret eden vatandaşlar hastalarına şifa arıyor.
Mart ayının ilk haftasından başlayıp üç haftanın Çarşamba günleri ziyaret edilen Şeyh Muhammed türbesi 300 yıllık anma geleneğinde, romatizma ve felçli hastalarına şifa olduğuna inanılıyor.
Çok sayıda kişinin katıldığı ve zaman zaman izdihamın oluştuğu türbenin etrafında ateş yakıp ısıtılan taşları bezler arasına konulup vücudun hastalıklı yerlerine süren vatandaşlar, hastalarına şifa aramak için dua okudu.
TÜRBEDEKİ TAŞLARI ISITIP ŞİFA ARIYORLAR
Şeyh Muhammed türbesine gelen ziyaretçiler yakılan ateşlerde ısıtılan taşları hasta yakınlarının baş ve vücutlarının çeşitli yerlerine sürerek şifa olacağına inandıklarını söyledi. Kalabalık ziyaretçi topluluğunun ihtiyaçlarını karşılamak için seyyar satıcıların tezgah kurduğu türbe adeta panayır yerine döndü.
Her yıl şeyhi anma etkinliklerine katıldıklarını belirten bazı romatizmalı hastalar, "Türbe etrafında bulunan taşları yakılan ateşlerde ısıtarak bazen bir havlu içinde beline bağlayarak, bazen de ısıtılan taşları hastalarının çeşitli yerlerine sürerek psikolojik olarak rahatlıyoruz" dedi. 
TIBBEN ÇARESİZ KALDI, TÜRBEDE ŞİFA ARIYORUZ
Çocukları geçirdiği havale sonucu felçli olan Mehmet Tumiçin, "Çocuğum Yasin daha küçükken aniden bir havale geçirdi. Geçirdiği havale sonucu Felç oldu. Bir çok hastaneye götürdüm ancak tüm tedaviler çözüm olmadı bende Allah'tan umudumu yitirmeyip ziyarette getirdim. Bunlar Peygamber efendimizin dostlarıdır. Türbelerinde şifa aramaktan bir şey elimizden gelmiyor. Allah'ın , Çocuğumun beyin erimesi hastalığı da deniliyor. Oğlum şu anda yürüme engellidir. Şu ana kadar tıbbın herhangi bir başarısı yok, bu hastalığa karşı. Biz de inanç ve geleneklerimize göre bu zatın ziyaretine gelip bitkisel tedavi uyguluyoruz. Şu anda durumları doktorların dediğine göre yatalak olmaları gerekirken burada tedaviye cevap veriyorlar. Biz de herkes gibi türbeye gelip Allah'ın dostlarından şifa bekliyoruz" dedi.
PANAYIR HAVASINDA GEÇTİ
Şeyh Muhammed Ziyareti çarşamba günleri ziyaretçi akınına uğrarken, Mezarın başında ateşler yakılır, kiremitler ısıtılarak vücudun ağrıyan bölgelerinin üzerine bırakılır. Romatizması olanların derdine şifa dağıttığına inanılır.
Çok sayıda vatandaşı ağırlayan Türbede dua okuyan vatandaşlar daha sonra çevrede bulunan ağaçların altında piknik yaparken, satıcıların kurduğu tezgahlar ise adeta panayır yerine döndü. panayır havasında geçen türbe ziyareti üç hafta Çarşamba günü devam edecektir.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var