Advert

Kızılay'dan Ergani'de kan bağışı kampanyası

Diyarbakır Kızılay Kan Bağış Merkezi, Ergani'de kan bağışı kampanyası başlattı.

Kızılay'dan Ergani'de kan bağışı kampanyası
Bu içerik 3425 kez okundu.

Kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşların 10.00 - 20.00 saatleri arası bağışta bulunması gerekiyor.
Daha önce kan bağışında bulunan vatandaşlara 1 gün önce Kızılay tarafından bilgilendirme amaçlı SMS gönderildi.

Kan bağışlamak isteyen vatandaşların öncelikle "Kan Bağış Formu" nu doldurması gerekiyor. Sağlık koşulları elverişli olan vatandaşların kan değerleri ölçüldükten sonra kan vermeleri sağlanıyor. Bağışta bulunacak her bir vatandaştan 1 ünite kan alınıyor.

Ergani'deki kan bağışı için 5 sağlık çalışanı görevlendirilmiş. Kan bağışıyla ilgili bilgi veren ve ismin açıklanmasını istemeyen bir sağlık personeli Ergani'de vatandaşların kan bağışına olumlu baktıklarını belirterek; "Normalde bir insan 3 ayda bir kan verebilir. Biz de bu süreleri göz önünde bulundurarak Ergani'de Gezici Kan merkezleri olarak bağış kampanyası düzenliyoruz. Yazın genellikle Mobil araçlarla, kışın Halk Eğitim Merkezi ya da başka kurumlarda kampanyamızı düzenliyoruz" dedi.

Kan bağışında yaş ve kilo sınırının bulunmadığını belirten sağlık personeli; "18 yaşını doldurmuş herkes kan bağışında bulunabilir. Vatandaşların en az 50 kilo olmalarını da göz önünde bulunduruyoruz. Yine de bazen boy-kilo oranını da dikkate alıyoruz. Erkekler 3 ayda, kadınlar ise 4 ayda bir kan verebilir" şeklinde konuştu. Bu arada Kızılay'ın Ergani'de Kan Merkezi kurmak için münacatta bulunduğu ve gerekli izinleri aldığı da bildirildi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı