Advert

Emitt Fuarı Sona Erdi

Ulusal ve Uluslar arası boyutta düzenlenen EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Kültür Ve Seyahat Fuarı’nda yer alan Ergani Belediyesi Standına ilgi yoğun oldu.

Emitt Fuarı Sona Erdi
Bu içerik 8429 kez okundu.

Ergani Belediye Başkanlığı adına açtığı stantta misafirlerini Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya bizzat ağırladı.
Fuarın son günü olan 4’üncü gününde de giderek artan misafirlerin Ergani Belediyesine olan ilgisinin memnuniyet verici olduğu belirtildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye başkanı Ahmet Kaya Belediye olarak ilk defa turizm fuarına katıldık.  Tarihi değeri olan bir Ergani’nin tanıtılmış olması gerçekten gereken bir şeydi.Bugüne  kadar olmamış olmasıda büyük bit kayıptı. Ergani treni kaçırmak üzere.Birikmiş sorunları olan bir kent ve birikmiş sorunlarının merkezi hükümet tarafından yatırım programına alınmak kaydıyla çüzülmesi lazım. Belediyenin hizmetlerinin dışında söylemek gerekirse örneğin alt yapısının yenilenmesi arıtma tesisin kurulması, kamu binalarının yenilenmesi gerekmektedir. Merkezi hükümetin burada dikkatini celpedip bu kent bu haliyle bu potansiyele yakışmıyor dedirtmek için biz Ergani’yi turizm sektörüne açmamız  lazım ki buraya bir akış var insanlar geliyor gidiyor, bu haliyle  bize kırık not veriliyor. Ergani var olan değerleriyle tanıtılırsa ben yılda neden yüzbin insanın Ergani’yi ziyaret ettiği  bir ket olmasın diye düşünüyorum . İlerleyen süreçlerde neden milyonlar gelmesin. Biz fuarda Ergani’ yi beklediğimizin çok altında bir Ergani’nin tanıtırlığına şahit olduk.  Akademisyeni dahi Ergani’yi yeterince tanımıyordu. Tur operatörleri hiç tanımıyor ve bilmiyor. Makamı, hiları, çayönünü yeni duyuyoruz dedikleri çok sayıda insanlarla karşılaştık. Şunu net bir şekilde söylebilirim ki Ergani Ergani olalı böyle bir tanıtım görmedi. İlerleyen yıllarda buna bir sponsor bile bulunabilir, bu bir başlangıçtı devamı gelecektir dedi. 
Belediye Başkanı Ahmet Kaya fuar süresince stantta misafirlerini ağırladı. İlçemizin tanımı kapsamında turizm alanında çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek fuara katılan,standımızı ziyaret eden ve destek gösteren tüm katılımcılara teşekkür etti.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı