Advert

Karakaya yeniden başkan

ESP Diyarbakır il A–rgütü 1. Olağan Kongresiç™ni yaptı. Kongrede Ramazan Karakaya yeniden il Başkanı seçildi. Karakaya, Suriyeç™de mücadele eden ve özerkliklerini ilan eden Kürtleri selamladığını vurguladı.

Karakaya yeniden başkan
Bu içerik 3905 kez okundu.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Diyarbakır il Örgütü, Sümerpark Sosyal Hizmetler binası Cep Sinema Salonu’nda gerçekleştirdiği 1. Olağan Kongresinde Ramazan Karakaya, ESP Diyarbakır il Başkanlığı’na tekrar seçildi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır il, Yenişehir ve Sur ilçe örgütleri ile Sur ilçe Kadın Meclisi, Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP), Pir Sultan abdal Kültür Derneği, Tüm Bel-Sen, Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Hebun LGBTT bireyler ve 1992 yılında Kilis’te şehit düşen Altılardan Hasan Çiçek’in yakınları, ESP/Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Liseli Öğrenci Birliği (LÖB) üyeleri kongreye katıldı. Kongre salonuna “Şehidên şoreşê namirin”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm” ve “Cins bilinciyle aydınlanıyor, kadın devrimiyle özgürleşiyoruz” pankartları ve Mazlum Doğan, ibrahim Kaypakkaya, Mahir Çayan, Deniz Gezmiş’in de aralarında bulunduğu çok sayıda devrimcinin fotoğrafının olduğu pankart asıldı.

Saygı duruşu ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını Hayati Yıldız yaptı. Açılış konuşmasının ardından divan seçimi yapıldı. Divana Sibel Akdoğan, Soner çiçek ve Mustafa Naci Toper seçildi. 

Mahirlerden gelen bir geleneğin temsilcileriyiz

Divan seçimi ardından ESP Diyarbakır il Başkanı Ramazan Karakaya yaptığı konuşmada, Denizlerden, Mahirlerden gelen bir geleneğin temsilcileri olduğunu söyledi. Ortadoğu’da mücadelenin zorluklarından bahseden Karakaya, Ortadoğu’daki gelişmelere değindi. Karakaya, Suriye’de mücadele eden ve özerkliklerini ilan eden Kürtleri selamladığını vurguladı. 

Suriye’de devrimci bir durum var

Suriye’de yaşananların Arap Baharı ile ortaya çıktığını kaydeden Karakaya, Suriye’de devrimci bir durumun mevcut olduğunu, ESP olarak Ortadoğu’daki gelişmelere müdahil olacaklarını söyleyen Karakaya, “Bize düşen bu durumu derinleştirmektir” diye konuştu.

Siyasi partilerin genel başkanları ve milletvekillerinden oluşan bir heyetin Hakkari’nin Şemdinli ilçesi’ne gittiğini ve önlerinin gerillalar tarafından kesildiğini ve orada bir gerillanın söylediği sözleri aktaran Karakaya, “bölgedeki mücadele ile Türkiye’deki mücadelenin ortaklaşması gerektiğini söylediler” dedi.

Saldırılara yeterli düzeyde tepki gösterilmedi

AKP Hükümetinin saldırılarına karşı yeterli düzeyde tepki gösterilmediğini söyleyen Karakaya, “Burada HDK’ye büyük görev düşüyor. HDK bu süreci iyi okumalı. Devrimcileri, sosyalistleri bu sürece müdahil etmeli. Yoksa gerilere gideceğiz. Kürt halkının temel talebi olan demokratik özerkliğin inşasında görev ve sorumluluk düşüyor.” dedi. Antep’te yaşanan patlama sonrası BDP binalarına yönelik saldırılara değinen Karakaya, “linçler örgütleniyor, buna karşı batıdan bir tepki gelmeli” diye konuştu.

Ulusoy: Açılımın ardından operasyon

ESP Genel Başkan Danışmanı ve Marksist teori Editörü Ziya Ulusoy bir konuşma yaptı. Ulusoy, AKP’nin Kürt sorunu konusunda açılım yapacağız dediğini ardından operasyonlar gerçekleştirdiğini söyledi. “AKP Hükümeti Kürt ulusal hareketini imha edeceğini, Heronlarla, kimyasal silahlarla teslim alacağını zannetti, ama Kürtler önemli bir mücadeleyle dişe diş mücadeleyle bunu boşa çıkardı” diye konuşan Ulusoy, Şemdinli’de gerilla hakimiyeti ile bunu gösterdiğini söyledi.

AKP umut kırma politikası izliyor

AKP umut kırma politikası izlediğini vurgulayan Ulusoy, “Kitlesel kırıma karşı, devletin saldırılarına karşı halkı mutlaka örgütleyeceğiz” diye konuştu. PKK lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Ulusoy, “Dört parçadaki Kürtlerin mücadelesinin de yanında olacağız” dedi.

Ateş: 2 bin 500 öğrenci tutuklu

Ulusoy’un ardından BDP Diyarbakır il Yöneticisi Arif Akkaya, ÖSP temsilcisi Aziz Mahmut Ak ve LÖB adına Mazlum Gül birer konuşma yaptı. SGDF MYK Üyesi ve ESP Bağlar ilçe Başkanı Julide Ateş’te kısa bir konuşma yaptı. Ateş, AKP Hükümeti tarafından öğrenciler üzerinden özel politika yürüttüğünü ve bunun sonucu olarak ise 2 bin 500 öğrencinin tutuklu olduğunu söyledi.

Başkan Karakaya yeniden seçildi

Kongre dengbej Mustafa Kansu’nun söylediği ezgilerle devam etti. Ardından yapılan seçimin ardından ESP Diyarbakır il başkanı Ramazan Karakaya olurken yönetime ise Fethiye Ok, Soner Çiçek, Rojda Varhan, Ahmet Yener, Hayati Yıldız, Melek Canbey seçildi.

 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak