Advert

A‡arşıya şevıti esnafı dertli

A‡arşıya şevıti (Yanık çarşı) olarak bilinen ve bir zamanlar Diyarbakırç™ın en iyi işini yapan çarşı esnafları, eski günlerini mumla aradıklarını söylüyor.

A‡arşıya şevıti esnafı dertli
Bu içerik 3626 kez okundu.

Artık eskisi gibi iş yapamamaktan şikâyetçi olan esnaflardan Mehmet Emin Acar, son zamanlarda Diyarbakır’da sayıları artan büyük mağazaların işlerini olumsuz yönde etkilediğini söyledi. 

Bir zamanlar Diyarbakır’ın gözde çarşısı olan kapalı çarşı esnaflarından Mehmet Emin Acar, büyük mağaza çalışanlarının de kendilerini küçümsediğini belirterek, “Büyük mağazada etiket fiyatından şikâyet eden müşterilere, ‘ucuz bir şey arıyorsan Çarşıya şevıtiye git’ deniliyor. Bunu söyleyenler de bizim buradan giden eski personellerimiz. Bu şekilde burayı halkın gözünde düşürüyorlar. Hâlbuki büyük mağazaların sattıkları ürünlerin aynısı burada da var. Bizi küçümseyen ve halkın gözünden düşürmeye yönelik satış stratejisi ahlaka uygun değildir. Büyük mağazaların kentin dışına çıkarılması gerek diye düşünüyorum. Aksi durumda biz burada sinek avlamaya devam edeceğiz” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi