Advert

YAœREK BURKUYOR!

Ramazan ayının manevi atmosferinin yoğun bir şekilde yaşandığı şu günlerde yaşları 10 ile 13 arasında değişen çocukların, aile bütçelerine katkı sunabilmek için çöplerden atık toplamaları yürek burkuyor.

YAœREK BURKUYOR!
Bu içerik 4028 kez okundu.

 

Ergani ilçesinde onlarca çocuk sağlıksız ortamlarda çöp toplayarak hem çocukluklarını hem de sağlıklarını tehlikeye atıyorlar. Yaşları 10 ile 13 arasında değişen çocuklar, yaz tatillerini ailelerine yardım edebilmek için çöplerden atık toplayarak geçiriyor. ilçe merkezindeki çöp istasyonlarından çöp toplayarak para kazanan çocukların hali yürek burkuyor. Yaşıtları gibi yaz tatillerini oyun oynayarak geçirmek yerine, bu şekilde çalışarak geçiren çocuklar, eve ekmek parası götürmek için yapacak başka iş veya çare bulunmadığı için çöp toplama işiyle uğraşmaya mecbur olduklarını söylüyorlar.

            Ergani’de çöplerden atık toplayan çocuk sayısında belirgin bir artış gözlendi. Neredeyse ilçe merkezinin her noktasında insanların ilgisiz kalabalığı arasında çöplerden atık toplayan onlarca çocuk, hem sağlıklarını hem de çocukluklarını tehlikeye atıyorlar. Birçoğunun evindeki kalabalık nüfusa karşın ebeveynlerinin işsizlik sorunu yüzünden geçim sıkıntısı yaşayan ailelerinin sorumluluğunu sırtlarına alarak sabahtan akşama kadar çöp atığı toplayan bu çocukların verdiği yaşam mücadelesi kimsenin umurunda değil. Ramazan ayının manevi atmosferinin yoğun bir şekilde yaşandığı ilçede, çocukların yürek burkan bu durumları karşısında yetkililerden pratik bir çözüm bekleniyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı