Advert

Şehit Er, Zazaca Ağıtlar ile Toprağa Verildi

Hakkari'nin A‡ukurcu ilçesinde düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er Yaşar Karadağ, Diyarbakır'ın A‡ermik ilçesine bağlı Kuyu köyünde zazaca ağıtlar ve gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Er, Zazaca Ağıtlar ile Toprağa Verildi
Bu içerik 4243 kez okundu.

 

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKKterör örgütü mensuplarının düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Jandarma Er Yaşar Karaduman'ın naaşı bugün Ankara'dan memleketi Diyarbakır'a getirildi. 10 çocuklu Karadağailesinin ortanca çocuğu olan 21 yaşındaki şehit asker YaşarKaradağ'ın için Diyarbakır'ın Çermikilçesine bağlı Kuyu köyünde düzenlenen cenaze namazına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi EkerAk Parti Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Hamza Süleymanoğlu, Mine Lök BeyazGalip Ensarioğlu, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Alaaddin Örsan, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, şehidin ailesi ve yakınları katıldı. Şehit Yaşar'ın kardeşi Salih, Ramazan ve amcası Celal Karadağ sinir krizi geçirirken 12 yıllık geçici köy korucusu olduğu öğrenilen şehit babası Cuma Karadağ'ın ise tören boyuncu metanetini korudu.

Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit er Yaşar Karadağ'ın naaşı, tören mangası tarafından omuzlara alınarak ambulansa götürüldü. Cenaze daha sonra Kuyu köyü mezarlığında defnedildi. ŞehitKaradağ'ın defnedilmesi sırasında askerler tarafından 3 el saygı atışı yapılırken, yakınları ise Zazaca ağıtlar yakarak feryat etti. -

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak