Advert

Lice'de inşaat işçileri tarandı

Lice'nin Kayacık Köyü'nde 2 askerin yaşamını yitirdiği patlamanın ardından araçla olay yerinden geçen inşaat işçilerinin tarandığı ve 1 işçinin yaralandığı ortaya çıktı.

Lice'de inşaat işçileri tarandı
Bu içerik 3297 kez okundu.

Lice'nin Kayacık Köyü'nde 1 Ağustos tarihinde başlatılan askeri operasyon sırasında yaşanan patlama sonucu 2 asker yaşamını yitirmişti. Yaşanan patlamanın ardından bölgeden geçen inşaat işçilerinin olay yerinde bulunan karakoldaki askerler tarafından tarandığı ortaya çıktı. Taranan işçilerden Osman Damla adlı inşaat işçisi, yaşanan olayı anlattı. Askerlerin arabaya öldürme amacı ile ateş etiğini belirten Damla, cama gelen kurşunlar sonucunda vücuduna ve gözüne cam parçalarının isabet etmesi sonucu yaralandığını belirtti. Patlamadan yarım saat sonra oradan geçtiklerini ifade eden Damla, patlamadan haberlerinin olmadığını oradan her zaman geçtikleri gibi geçtiklerini; ancak daha sonra yolun askerlerce kapatıldığını öğrendiklerini söyledi. Çatışmanın olduğu bölgedeki karakolun önünden geçtiklerinde herhangi bir "Dur" ihtarının yapılmadığını dile getiren Damla, "Biz yaklaşık 50 metre ilerledikten sonra havaya 2 el ateş edildi. Operasyon olduğu için ateş edildiğini düşündük. Yani biz iki el değil de daha fazla ateş edilse bile yine de durmazdık. Çünkü operasyon anıydı ne olduğunu bilmiyorduk" dedi. 

Olayda yaralanan Osman Damla adlı yurttaş, "Ateş direk bizi öldürmeye yönelikti. Durdurmak için değildi" dedi. Damla, hukuki yardım talebiyle iHD'ye başvurdu. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine