Advert

Ayna: Devrim engelenemez...

BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, Batı Kürdistanç™da bir devrime gidildiğini belirterek, ne Türkiye nede başka güçlerin bunun önüne geçemeyeceğini söyledi. Ayna, PKK lideri Abdullah A–calanç™ın özgürlüğüne kavuşturularak Kürtlerin taleplerinin karşı

Ayna: Devrim engelenemez...
Bu içerik 3447 kez okundu.

BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, Almanya’nın Dortmund kentinde, Dortmund Kürt Kültür Merkezi tarafından düzenlenen halk toplantısına katıldı.

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı halk toplantısında konuşan Emine Ayna, Suriye ve Batı Kürdistan’daki gelişmeler, Şemdinli’de yaşanan çatışmalar ile PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride değindi.

‘ÖZERKLiK BATI KÜRLERiNiN DOĞAL HAKKIDIR’

Onlarca yıldır Suriye devletinin bakıları altında yaşayan, kimliksizleştirilmeye çalışılan Kürtlerin kendi bölgelerinde öz yönetimlerini oluşturma kararı vererek bu doğrultuda bazı kentlerde yönetimlere el koyduklarını hatırlatan Emine Ayna, buradaki Kürtlerin özerklik taleplerinin doğal hakları olduğunu söyledi. Suriye ve Batı Kürdistan’da bir devrime gidildiğini kaydeden Ayna, ne Türkiye’nin nede başka güçlerin bunun önüne geçemeyeceğini vurguladı.

‘iMRALI’DA iNSANLIK SUÇU iŞLENiYOR’

Konuşmasının devamında PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride de değinen Emine Ayna, “Tecrit ağırlaştırılmış bir işkencedir. imralı’da insanlık suçu işleniyor” dedi. Ayna, Türkiye’nin derhal bu politikalardan vazgeçerek, Kürt halkının taleplerini karşılayarak Öcalan’ı özgürlüğüne kavuşturması gerektiğini söyledi. “Çözüm buradan geçiyor” diyen Ayna, aksi taktirde savaşın önüne geçilemeyeceği ve Türkiye’nin bir kaosa sürükleneceğini belirtti.



Emine Ayna yaptığı konuşma ardından halktan gelen soruları yanıtladı. Ayna, gelinen aşamada savaş, inkar, baskı, gözaltı ve tutuklamalarla Kürt halkına özgürlük taleplerinden geri adım attırmanın mümkün olmadığını vurguladı.

‘MALATYA’DA ALEViLERE SALDIRI ORGANiZELi LiNÇ GiRiŞiMiDiR’

Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, halk toplantısı ardından Dortmund Demokratik Alevi Kültür Merkezi’ni (DAKME) ziyaret etti. Burada toplanan Kürdistan ve Türkiyeli Alevilerin sorun ve taleplerini dinleyen Ayna kısa bir konuşma yaptı. Malatya’da yaşanan olaylara dikkat çeken Ayna, “Malatya’da Aleviler linç edilmek istenmiştir. Bu münferit bir olay değil, tamamen devletin bilgisi dahilinde gelişen organizeli bir linç girişimidir” dedi. Ayna, devletin linç girişimleriyle Kürt halkına, Alevi toplumuna, “Eğer Kürdistan’da darbe yersek bizde size burada darbe vururuz” mesajı verdiğini belirterek, bunun için Alevi ve Kürtlerin birlik olmaları, ortak mücadele geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

Konuşma ardından halkla bir süre sohbetlerini sürdüren Ayna, Dortmund’taki programını tamamlayarak, bir diğer halk toplantısına katılmak üzere Duesseldorf’a geçti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı