Advert

Demirtaş: Hizbullah BDP'nin rakibi olamaz

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, katıldığı özel bir televizyon kanalında Hizbullah Cemaati'nin kuracağı söylenen siyasi partinin kendilerine rakip olamayacağını öne sürdü.

Demirtaş: Hizbullah BDP'nin rakibi olamaz
Bu içerik 3730 kez okundu.

SKY Türk'te Hilmi Hacaloğlu'nun sunduğu 'Şimdi Söz Sizde' programında gündemdeki konulara yanıt veren Demirtaş, "Hizbullah'ın parti kurması söz konusu, eğer böyle bir parti kurulursa Güneydoğu'da BDP'nin ciddi bir rakibi olarak görebilir miyiz?", şeklindeki soruya iddialı cevap verdi.

Söz konusu parti kurma girişimlerini dikkatli bir şekilde izlediklerinin altını çizin Demirtaş, Hizbullah Camiasının kendilerinden kopma bir yapı olmadığını, bu güne kadar da AK Parti'yi desteklediklerini, dolayısıyla bundan sonra da yürütecek faaliyet oranında en fazla o kesimi etkileyeceğini düşündüğünü söyleyerek, kurulacak partinin BDP'nin rakibi olamayacağını ima etti.

BDP'ye karşı düşmanca hareket edecek hiçbir siyasi partinin bölgede yer edinme şansının olmadığını ileri süren Demirtaş, açıklamasına şöyle devam etti: "Bölgedeki halkın demokratik haklarını dile getiren bütün oluşumların bir şekilde siyasette yer alma hakları vardır. Buna da karar verecek olan BDP değil halktır. Biz insanların örgütlenme özgürlüğü savunuyoruz. Onlar da siyasi faaliyet yürütüp dernek kurabilir. Biz onlar için de mücadele ediyoruz. Bugün Hizbullah şu veya bu şekilde parti kurma aşamasına gelmişse, bu birazda bizim yürüttüğümüz mücadele sayesindedir. Bu alanları biz açıyoruz. Bu alanları meydanlarda gazı-copu yiyerek hak ve özgürlüğü kazanıyoruz. Bu hakkı kullanırken de vicdanlı davransınlar isteriz tabi ki." 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine