Advert

Belediye meclisini bismillahla açtı!

HDP’li Ergani Belediyesi, halkla açık olarak yaptığı ilk meclis toplantısını Besmele ile açtı. Belediye Eşbaşkanı Ahmet Kaya, Bundan sonraki tüm meclis toplantılarını besmele ile başlatacaklarının altını çizerek, “işlerimizin kesat olmaması adına inancımı

Belediye meclisini bismillahla açtı!
Bu içerik 1919 kez okundu.

HDP’li Ergani Belediyesi, halkla açık olarak yaptığı ilk meclis toplantısını Besmele ile açtı. Belediye Eşbaşkanı Ahmet Kaya, Bundan sonraki tüm meclis toplantılarını besmele ile başlatacaklarının altını çizerek, “işlerimizin kesat olmaması adına inancımız gereği Allah’ın adıyla toplantılarımıza başlayacağız” dedi.

Ergani belediye Başkanı Ahmet Kaya, başkanlığında gerçekleşen Haziran ayı meclis toplantısında gündem maddeleri görüşüldü.

Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyeleri mazbataların alındıktan sonra, ilk belediye meclis toplantısını yaptı.

 

EŞBAŞKAN KAYA, TOPLANTIYI BESMELE iLE AÇTI!

Halka açık gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Ergani belediye Eşbaşkanı Ahmet Kaya, “Bütün meclis toplantılarımızı Allah’ın adıyla (bismillahirrahmanirrahim) başlatacağız. Niye bunu yapıyoruz. Halkımızın çoğu Müslüman. Ve Allah Resulü şöyle buyuruyor; “Allah’ın adıyla başlanmayan bütün işler, kesattır. Biz işlerimizin kesat olmaması adına inancımız gereği Allah’ın adıyla toplantımıza başlıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun. Yeni bir yönetim, yeni bir başlangıç, halkımız kadar biz de umutlu ve heyecanlıyız. Bu umut ve heyecanının sizinle paylaşılması adına belki de Türkiye’de bir ilki yapıyoruz. Daha önce halka açık bir meclis toplantısı yapıldı mı bilmiyorum ama şahit olmadım ve duymadım. Bunu neden yaptık? Eminim halkımızda benim gibi belediye meclisinin nasıl olduğunu merak ediyordur. Buna şahitlik etsin diye bu kararı aldık.

 

HALKIMIZ ŞEFFAF BELEDiYECiLiĞiMiZE ŞAHiT OLACAK

ikinci nedeni de Belediyede şeffaflık meselesi sürekli gündem ediliyor. Bunu bir ilk adım yaptık. Bundan sonra halkımızla daha şeffaf bir belediyeciliği göstermek adına zaman zaman bu tip organizasyonlar yapacağımızın bir göstergesi olsun diye yaptık. Onun için katılan arkadaşlar adına Meclisimiz adına halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. ” dedi. 

Kaya’nın, tüm üyelere teşekkür etmesinin ardından gündeme geçildi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine