Advert

Güneydoğu'da sıcaklıklar daha da artacak

''Basra Alçak Basınç Sistemi'' nedeniyle bölgede ''Kuvvetli sıcak hava dalgası'' etkili olacak -Meteoroloji Bölge Müdür Vekili Aydın: ''Sıcaklığın mevsim normallerinin 3 ile 10 derece üzerinde seyretmesini bekliyoruz''

Güneydoğu'da sıcaklıklar daha da artacak
Bu içerik 3528 kez okundu.

 

''Kuvvetli sıcak hava dalgasının'' etkili olacağı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklığın, mevsim normallerinin 3 ile 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Meteoroloji 15. Bölge Müdür Vekili Abidin Aydın AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuru ve sıcak karakterli ''Basra Alçak Basınç Sisteminin'' bugünden itibaren bölge genelinde etkisini daha da artırmasının beklendiğini ifade ederek, bu sistem nedeniyle hafta sonuna kadar ''kuvvetli sıcak hava dalgasının'' etkili olacağını söyledi.

Yaptıkları son değerlendirmelere göre önümüzdeki 5 gün boyunca bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık geçeceğini kaydeden Aydın, şöyle konuştu:

''Kuru ve sıcak karakterli Basra Alçak Basınç Sisteminin bölgemiz genelinde etkisini daha da artırması bekliyoruz. Bölge genelinde hafta sonuna kadar etkili olacak kuvvetli sıcak hava dalgasıyla birlikte, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ile 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediyoruz.

Beklenen kuvvetli sıcak hava dalgası nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı özellikle kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10:00-16:00 saatleri arasında güneşte kalma sürelerinin en aza indirilmesi ve koruyucu tedbirlerin alınması gerekmektedir. Ayrıca, yüksek sıcaklık ve düşük nem nedeniyle meydana gelebilecek orman yangını riskine karşı çiftçilerimizin anız yakmaması, vatandaşların ve ilgililerin duyarlı ve tedbirli olunması gerekmektedir.''

Aydın, bugün en yüksek hava sıcaklığının Batman'da 44, Siirt ve Diyarbakır'da 43, Şanlıurfa'da 42, Mardin'de 41 ve Şırnak'ta ise 38 derece olarak tahmin ettiklerini de sözlerine ekledi.


Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak