Advert

Kapatılmayan doğalgaz çukurları

Erganiç™de bir yıl önce başlatılan doğalgaz çalışmalarında oluşan çukurlar halen kapatılmadığı görünüyor.

Kapatılmayan doğalgaz çukurları
Bu içerik 868 kez okundu.
Ergani’de bir yıl önce başlatılan doğalgaz çalışmalarında oluşan çukurlar halen kapatılmadığı görünüyor.
 Ergani’de doğalgaz hat döşeme çalışmaları kapsamında şehir merkezinde ve farklı mahallelerde açılan çukurların, aradan uzun süre geçmesine rağmen yapılmaması esnafları ve vatandaşları çileden çıkardı.
Ergani’de geçen yıl şehir merkezinde başlatılan doğalgaz hatlarının döşenmesi sırasında cadde ve yollar büyük hasara neden oldu. Alt yapı kazılarından ötürü cadde ve yolların üstünkörü kapatması nedeniyle çok sayıda çukur oluştu. Bu durum, araç sahiplerine, esnaflara ve vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. ilgili firmanın, açtığı çukurları kısa sürede kapatmaması yüzünden mağdur olduklarını ifade eden vatandaşlar, bu konuda duyarlılık gösterilmesini bekliyor. Diğer şehirlerdeki çalışmaları örnek gösteren esnaflar ve vatandaşlar, başka yerlerde açılan çukurun aynı gün içinde kapatıldığını belirterek, “Ergani niye sahipsiz?” sorusunu soruyorlar.
Bir Daireye DOĞALGAZ kaç liraya döşeniyor
Doğalgaz bir zamanlar hayaldi Ergani için, kışları odunla, kömürle ve tezekle ısınanlar kışı doğalgaz hayali ile geçirirdi.
20 bin konutun olduğu düşünülürse Ergani’de Doğalgaz ve buna bağlı sektörlerde bir canlılık, bir heyecan oluştu. 
Ortalama 150-200 milyon liralık bir pastanın olduğu söylenen Ergani’de bu sektörün içerisindeki esnaflar doğal olarak bu pastadan paylarını almak istiyorlar.
Firmalar site yöneticilerine teklifte bulunarak tesisat ve işçilik 8 bin TL ile 9 bin TL arasında değişiyor. Ergani’de  Doğal gaz yapacak firma sayısı çok ancak 12 firmanın yetkisi olduğu öğrenildi.  
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır Büyükşehir’den ilk tasarruf icraatı!
Diyarbakır Büyükşehir’den ilk tasarruf icraatı!
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı