Advert

Kediler Yolunu Gözlüyor

Kediler  Yolunu Gözlüyor
Bu içerik 3820 kez okundu.
Ergani ilçesinde esnaflık yapan  Abbas Korhan, 5 yıldır mahalledeki sokak kedilerini her gün işyerinden getirdiği tavuk kırıntılarıyla besliyor.
Ergani ilçesi Dicle yolu üzerinde esnaf olan Abbas Korhan (60), iş dönüşü evine giderken etrafını saran yaklaşık 35 kediyle kurduğu sevgi bağı, Fatih mahalle sakinlerinden de büyük takdir görüyor. 
Korhan, kedilerle arasındaki dostluğun 5 yıl önce bir anne kedinin üç yavrusunu evinin önüne bırakması ile başladığını söyledi.
"iş dönüşü sokakta kediler yolumu gözlüyor"
Kedileri beslemeye başladığını, zamanla baktığı kedi sayısının arttığını anlatan Korhan, "Evimin önünde kedi sayısı sürekli arttı. Sokakta kedilerin sayısı 35'i buldu. Onlarla yakından ilgilendiğim için hiç pişman değilim. Çok mutlu oluyorum" dedi.
Hergün işyerim den tavuk kırıntılarını alıp kedilere getirdiğini belirten Korhan,"Kediler her akşam aynı saatte evimin bahçesinde beni bekliyor. Ayak sesini duyunca yola çıkıp beni karşılıyorlar. Bahçeye girer girmez  de çevremi sarıyorlar. Geldiğimde yiyeceklerini ellerimle veriyorum. işin garip tarafı, başka bir kimsenin yiyeceğini de yemiyorlar. Belli bir saatim var, o saatte bütün sokak kedileri yolumu gözlüyor. Sabah erkenden işe gidiyorum, etrafta bir tane kedi yok ama akşam iş dönüşü sokakta kediler yolumu gözlüyor" diye konuştu.
"imkanım olsa bütün sokak hayvanlarını beslemek isterdim" diyen Korhan, son zamanlarda medyada gördüğü hayvanlara kötü muamele haberlerinin kendisini çok rahatsız ettiğini vurguladı.
"Aramızda karşılıklı bir iletişim ve sevgi var"
Hayvanlara bu tür davranışta bulunanları kınadığını dile getiren Korhank, şöyle devam etti:
"Sokak hayvanları da Allah'ın yarattığı varlıklar. Onlara sevgi ile yaklaşmalıyız. O kedilerin beni karşılamaları, çevremde beni beklemeleri mutluluktan öte bir duygu. Bunları öğretmedim ve eğitmedim. 'Bunları yapın' demedim. Sanırım aramızda karşılıklı bir iletişim ve sevgi var. 5 yıldır kedilere bakıyorum. Yaz kış sürekli besliyorum.
Kedilere bakmaya başladıktan sonra sanırım çok dua aldım. Tavukculuk  yapan bir esnafım.  Bu kedilere bakmaya başladıktan sonra işlerim açıldı. Ömrümün sonuna kadar sürdüreceğim. Elimde olsa ilçenin tüm kedilerine yiyecek dağıtacağım ama imkanım bu kadarına yetiyor."
Ailesinden de destek görüyor
Korhan, kedilere sahip çıkmasına ailesinin de büyük destek verdiğine işaret ederek, "Eşim ve çocuklarım bana hep destek oldu. 'Niye böyle yapıyorsun' diye tek cümle serzenişleri olmadı. 'Doğru yapıyorsun' diye bana moral verip yanımda oldular" ifadelerini kullandı.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?