Advert

RAMAZANç™A BARIŞLA GiRDiLER

Ergani ilçesinde Ahmetli ve Gülerce köylerinde bulunan; Bingöl, Daşcı, Güner ve Yel aileleri arasındaki 30 yıllık husumet, Ramazan ayı arefesinde son buldu.

RAMAZANç™A BARIŞLA GiRDiLER
Bu içerik 3640 kez okundu.

 

Ziraat Odası Başkanı izzet Güzel ve birçok ileri gelen ismin öncülük ettiği barış organizasyonu çerçevesinde, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’ın da katıldığı 300 kişilik ziyafet verildi. Ramazan ayına kucaklaşarak giren aileleri tebrik eden il Valisi Mustafa Toprak, bu kutlu barışın ve mübarek Ramazan ayının özünde bulunan bütünleşmenin, tüm insanlığın barışına vesile olmasını diledi.

            Çiftlik lokantasında verilen barış ziyafetine il Valisi Mustafa Toprak, ilçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, askeri erkân, siyasi parti temsilcileri ile Ahmetli ve Gülerce köylerinden gelen aileler hazır bulundu. Ailelerin barışmasında emeği geçen ve yemek ziyafetini organize eden Ziraat Odası Başkanı izzet Güzel yaptığı konuşmada, aileler arasında bulunan 30 yıllık bu husumeti sonlandırmada, başta Kaymakam Erdinç Yılmaz olmak üzere, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cevdet Çal, Eski Milli Eğitim Müdürü Behçet Tekdemir ve Mehmet Kaçaroğlu’nun katkıları olduğunu belirtti. Güzel’in yaptığı konuşmanın ardından söz alan ilçe Müftüsü Adem Bebek, dargın ailelerin mübarek Ramazan ayına barışla girmesinin dinimiz açısından önemini vurguladı. Yaptığı konuşmada, barış ve kardeşlik içinde yaşamaktan daha önemli hiçbir şeyin bulunmadığını belirten ilçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz ise, sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğinin altını çizerek, husumetlerin ve kırgınlıkların biran önce bitmesi gerektiğini vurguladı. Sözü dinlenen kişilerin araya girmesiyle barışın sağlanmasının ileriki nesillerin de geleceğini kurtardığını vurgulayan il Valisi Mustafa Toprak ise, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ramazan arefesinde sağlanan bu hoşnutluk ve güzellik, bu güzel günlerde taçlanmaktadır. insanoğlunun esas zenginliği, maldan kaynaklanan zenginlik değil, şuanda idrak etiğimiz bu barış çabalarının neticelendirdiği huzur ve kardeşliktir. Bizim öbür dünyaya götürteceğimiz bu dünyada sağladığımız barış ortamı ve geride bıraktığımız hoş bir seda’dır” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Bingöl, Daşcı, Güner ve Yel aile mensupları kucaklaşarak barıştılar. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı