Advert

A‡arşıda Ramazan Bereketi

11 ayın sultanı Ramazan ayı yaklaştıkça, vatandaşlar iftarlık ve sahurluk ihtiyaçlarını karşılamak için çarşı pazar geziyor. Rahmet ve bereket ayı Ramazanç™ın gelmesiyle birlikte iş yerlerinde hareketlilik yaşanmaya başladı

A‡arşıda Ramazan Bereketi
Bu içerik 3404 kez okundu.

 

Ergani’de Ramazan ayının ilk gününde, esnafın da yüzü gülmeye başladı. Yılın 11 ayında harcamalarında tasarruflu davranan vatandaşlar, Ramazan ayında bol bol alışveriş yapıyor. Özellikle peynirciler, şerbetçiler ve baharatçılar vatandaşın yaptığı alışverişten bir hayli memnun.
BAYRAMA KADAR SÜRER
Meydan Çarşısındaki  bazı esnaflar, Ramazan ayında işlerinde artış olduğunu belirterek, hareketliliğin bayrama kadar devam etmesini beklediklerini kaydetti.
Daha önce yaz aylarında satışlarının iyi olmadığını vurgulayan çarşı esnafı, "Ancak Ramazan’ın yaklaşmasıyla işlerimiz açıldı. Ramazan ayı bereketi birlikte getirdi. işlerimize yansıdı. Satışlarımız hamdolsun çok iyi" dedi.
Ramazan sofralarının vazgeçilmezleri olan hurma, zeytin, peynir, helva ve bakliyat gibi ürünler tezgâhlarda ön sıraları alırken, sebze ve meyvelerde yaşanan ucuzluluk vatandaşların yüzünü güldürüyor.
Görüşlerini aldığımız esnaf, "Bir süredir yaşadığımız durgunluk yerini hareketliliğe bıraktı. Ramazan’la birlikte işlerimiz açılmaya başladı. Özellikle bu hafta  büyük canlılık yaşadık" diye konuştu.
Gıda fiyatlarının genel olarak değişmediğini, hatta bazı ürünlerde fiyat düşüşü olduğunu vurgulayan esnaf, "Bu durum, alım gücü düşük vatandaşları rahatlatacak" şeklinde konuştu.
Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Erganili fırıncılar da Ramazan pidesi yapmaya başladı. Un stoklarını hazırlayan fırıncılar, her Ramazan’da olduğu gibi vatandaşlardan yoğun ilgi beklediklerini ifade ettiler.
RAMAZAN’IN VAZGEÇiLMEZi ŞERBET
Ramazan ayında sofraların vazgeçilmez içeceği olan şerbete olan ilgi şimdiden artmış durumda. Ergani de Ramazan ayında şerbetcilerde artmaya başladı. şerbet satanlar da, Ramazan ayında satışların daha da artmasını beklediklerini ifade ederek, şunları söyledi:
”Yaz aylarında sıcakların artmasıyla, şerbet satışlarımız arttı. Ancak her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi şerbet olacak. Şerbetin sağlık açısından faydalı olduğunu bilenler, bizlerden  şerbet alıyor.“
Öte yandan, Ramazan boyunca çarşıda dükkânların gecenin belirli saatlerine kadar açık olacağı belirtildi.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?