Advert

iran Müzakereleri Kabul Etti

Nükleer programı konusunda iran, müzakerelere yeniden başlama önerilerini kabul ettiğini açıkladı.

iran Müzakereleri Kabul Etti
Bu içerik 3507 kez okundu.

HABER MRK- Türkiye'ye de bulunan iran Meclis Başkanı Ali Laricani yaptığı ziyaret sırasında Ankara'nın gündeme getirdiği öneriye sıcak baktıklarını dile getirdi. Batı'yla iran arasında gerilimi tırmandıran son gelişme Tahran'ın uranyumu yüzde 20 düzeyinde zenginleştirdiğini açıklaması olmuştu.
Bilindiği gibi istanbul'da geçen yıl yapılan ve ABD, A‡in, Rusya, Fransa, ingiltere ve Almanya'nın katıldığı görüşmeler ardından süreç tıkanmıştı. Sözkonusu müzakerelerin kesilmesinden sonra ABD ve AB iran'a art arda yeni yaptırımlar uygulamıştı. Son haftalarda da Avrupa Birliği ve ABD, iran'ın petrol gelirlerini hedef alan yeni yaptırımlara yöneliyor.

Rusya ise yeni yaptırımlarla muhtemel askeri harekA¢tın uluslararası düzeyde bir rejim değişikliği girişimi olarak görüleceğini açıkladı. Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Gannady Gatilov, tek taraflı herhangi bir saldırının iran'ın nükleer programına ilişkin sorunu çözme girişimlerini de baltalayacağı uyarısında bulundu.

Japonya Dışişleri Bakanı Koiçiro Gemba da, iran'la diyalog kanallarını kapatmanın tercih edilmeyeceğini duyurdu. Japonya Başbakanı Yoshiko Noda da, ülkenin maliye bakanının dün yaptığı iran'dan petrol ihracatını azaltabilecekleri açıklamasına açıklık getirerek, bu konuda öncelikle iş çevreleriyle görüş alışverişinde bulunulması gerektiğini açıkladı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak