Advert

Gözekaya köyünde su sıkıntısı yaşanıyor

Gözekaya köyünde su sıkıntısı yaşanıyor
Bu içerik 3797 kez okundu.
Ergani Gözekaya mahalle muhtarı Cebeli Akşit, son iki yıldır köyümüz içme sıkıntısı çekmektedir. 8 yıldır muhtarım,şimdiye kadar Gözekaya Köyüne Devletimiz tarafından hizmet bakımından herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Ancak son iki yıldır içme suyu sıkıntısı olmasına rağmen defalarca Ergani Kaymakamlığına ve Ergani Diski Müdürlüğüne dilekçe yazdım fakat Gözekaya Mahallesinin/Köyünün bir türlü içme suyu sıkıntısı giderilmedi dedi.
Son iki yıldır Köyümüzde içme suyu sıkıntısı çektiğini belirten Muhtar Cebeli Akşit, 2 yıl önce içme suyumuz saniyede 6 litre su verirken şu an saniyede 2 litreye düştü. Diyarbakır Büyük Şehir Belediye Başkanlığı Diski Müdürlüğünden personel gelerek köyde gerekli incelemeyi yaptıktan sonra saniyede 6 litre içme suyu verilirken saniyede 2 litre düştüğünü bizzat Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesi Diski Müdürlüğü tespit etmiştir. Köyümüzde 240 hane bulunmaktadır.Köyümüzün Nüfusu  bin 500 ama su sıkıntısı yaşıyoruz dedi. Eğitim öğretim yılı başlayacak ilköğretim ve orta eğitimle birlikte 350 öğrencinin bulunduğu okulda bile su sıkıntısı çekmekteyiz. Geçen yıl okula su tankerleriyle su getiriyorduk bu sene ne gibi bir önle alınacağı henüz bilinmemektedir diye konuştu.
Köyümüzde bulunan vatandaşlarımızın çoğu hayvancılık işi ile uğraştığını belirten Muhtar Cebeli Akşit, Köyümüz Ergani ilçesine 10 km uzaklıktadır. 3 aydan beridir Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesine randevu almak istiyorum.Bir türlü randevu alamadım.Büyük Şehir Belediye Başkanlığına ulaşmak için sorunları dile getirebilmek için kendisi ile görüşemedim. Cumhurbaşkanımızla görüşebiliyoruz ama ne hikmetse Büyükşehir belediye başkanı Atilla beyle bir türlü görüşemedik. Devlet kapıları biz muhtarlara açık olması gerekirken oysaki 3 aydan beridir ben büyükşehir belediye başkanlığında bir randevu alamadım. Defalarca başvuru yapmama rağmen bir türlü randevu alamadım. Gözekaya köyü (Aynato) içme suyu sıkıntısının bir an önce giderilmesini istiyorum dedi.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine