Advert

Modern Bir Otogar Yapılacak

Ergani'de yeni otogar yapımı için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Modern Bir Otogar Yapılacak
Bu içerik 7823 kez okundu.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede yapılması planlanan yeni ilçe otogarının yapımı için proje ihale işlemleri başlatıldı. Elazığ kara yolu üzerinde inşa edilecek olan proje, birçok yeniliği de beraberinde getiriyor. 
Bir ilçenin veya bir ilinin otogarı, havaalanı ve tren garı görünümün çok önemli olduğuna dikkat çeken AK Parti ilçe Başkanı Mehmet Şükrü Sayan, Önümüzdeki günlerde otogar için ihaleye çıkacağını söyledi.  Sayan "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin çok önemli projelerinden birisi de, ilçemize şehirlerarası modern bir otogarına kavuşturmasıdır" dedi
Bir ilçeye veya her hangi bir yerleşim yerine girdiğiniz zaman o yerleşim yerinin görüntüsü oradaki oto terminalinin görüntüsüyle bellidir. ilçemize gelen yabancı bir vatandaşın, otogarın kötü halini gördüğü zaman kendisinde tüm şehrin böyle olduğu bir algı oluşur" dedi. Bu algıyı son vereceklerini belirten AK Parti ilçe Başkanı Sayan, "Bizde o algıyı kırmak için Ergani Elazığ yolu üzerindeki 30 dönüm arazi üzerinde inşa edilecek otogar proje çalışması tamamlanmış olup önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacaktır, dedi.   Ayrıca 2018 yılında yerel seçimler öncesi otogarın temelinin atılacağının müjdesini de verdi.
Ergani Otogarı 30 dönüm üzerine inşa edilecek. Otogar projesinde, araç bakım atölyesi, aile parkı, yemekhane, mescit, 30 adet peron, lokantalar, kafeteryalar, kıraathaneler, soyunma odaları ve duş kabinleri gibi sosyal mekanların  da yer alacağı  bildirildi. 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak