Advert

Diyarbakırç™daki cezaevinde ç˜hakaretç™ isyanı!

Diyarbakırç™daki cezaevinde  ç˜hakaretç™ isyanı!
Bu içerik 3440 kez okundu.

Diyarbakır’daki Açık Cezaevi’nde bulunan tutuklular, sabah yapılan sayım sırasında bazı gardiyanların yaşlı bir tutukluya hakaret etmesi üzerine duruma tepki gösterdi. Yaşanan tartışma büyüyünce olaylar çıktı.

içerdeki tutukluların yakınları da dışarı da eylem yaptı. Cezaevine çok sayıda jandarma ve polis sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre olay şöyle gelişti. Sabah saatlerinde yapılacak görüş öncesi tüm tutuklular sıraya dizildi. Yapılan sayım sırasında bazı gardiyanlar yaşlı bir tutukluya hakaret edince diğer tutuklular duruma tepki gösterdi. Gardiyanların diğer tutuklulara da tepki göstermesi üzerine gerginlik büyüdü. Gardiyan ve bazı tutuklular arasında arbede yaşandı.  Olay çıkartan tutukluların kapalı cezaevine götürüleceği iddiası üzerine cezaevindeki diğer mahkumlarda görüşe çıkmama kararı aldı.

Savcı devreye girdi

Tutuklular görüşe çıkmayınca bu defa dışarıdaki aileler tedirgin oldu. Cezaevindeki bağrışma seslerinin dışarıya yansıması ile giriş kapısı önünde bekleyen tutuklu yakınları paniğe girerek, içeride olup biteni anlamaya çalıştı.

Olayın büyümemesi için Açık Cezaevine Jandarma ve Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi.  Cezaevi Savcısı ve Cezaevi Müdürü yaşanan gerginlik üzerine Cezaevine geldi. Cezaevi savcısının tutuklular ile yaptığı görüşmelerden sonra içerdeki gerginlik sona erdi. Ailelerin, cezaevi önündeki bekleyişleri sürüyor.

Cezaevleri yemeksiz kaldı

Bu arada Açık Cezaevinde kalan tutuklular, kentteki tüm cezaevlerine gönderilen yemekleri yapan kişiler olduğu öğrenilirken, yaşanan olay nedeniyle diğer cezaevlerine öğlen yemeği gönderilmedi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı