Advert

Merzuk: "Hamas'a Hiç Kimse Siyasi A‡alışma Yasağı Getiremez"

islamA® Direniş Hareketi (Hamas) Aœrdün'ün, Hamas liderlerinin bu ülkeye dönmesini siyasi çalışmalardan uzak durmalarına bağlanmasını kabul etmediklerini belirtti.

Merzuk:
Bu içerik 4046 kez okundu.

FiLiSTiN - Hamas Siyasi Birim Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, Hamas liderleriyle mensuplarının vatandaşı oldukları Aœrdün dahil bir çok Arap başkentinde oturma hakkına sahip olduğunu söyledi.

Aœrdün'ün bu konuda aldığı kararı gözden geçirmesini umduklarını belirten Ebu Merzuk "Filistin halkının hakkını korumaya çalışan Hamas'a hiç kimse siyasi çalışma yasağı getiremez" dedi.

Ebu Merzuk bu açıklamalarını Aœrdün Başbakanı Avn El-Hasavine'nin "Aœrdün, Hamas liderlerinin aileleriyle birlikte Aœrdün'de yaşamasını kabul etmeye hazırdır. Ancak onların burada büro açmalarına ve siyasi çalışma yapmalarına karşıdır" sözleri üzerine yaptı.

Halid Meşal'in Aœrdün'e yapacağı ziyaretin Amerika ve işgal yönetiminin baskıları sonucu ertelendiğiyle ilgili haberlere de değinen Ebu Merzuk "bu uzak bir ihtimal değil, hareket böyle bir baskıyı zaten bekliyordu" ifadesini kullandı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak