Advert

Altın ve dolar düğünleri vurdu

Şener Kaya gazetemize konuştu, Altın ve doların yükselişi ile birlikte piyasalarda tedirginlik başladı. Döviz kurları rekor üstüne rekor kırarken, düğün hazırlıkları yapan çiftler düğünlerini ertelemek zorunda kaldı.

Altın ve dolar düğünleri vurdu
Bu içerik 3556 kez okundu.
Ergani ilçesinde kuyumcu esnafı  Şener Kaya, altının frenlenemediğini belirterek, düğün sezonu olmasına rağmen kuyumcu esnafının beklentilerinin karşılanmadığını vurguladı
Altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte düğün telaşı da başladı. Gram altın çeyreğin yerini aldı.Ergani'de altın satıcılarının elleri sürekli hesap makinesinin üstünde. Çünkü bir hafta boyunca Türkiye'de altın yükselişe geçti. Gram altın;  185 çeyrek altın ise 310 TL'ye yükseldi. Kentteki kuyumcu esnafı düğün hazırlığı yapan çiftlerin altının rekor seviyelere gelmesiyle birlikte tedirgin olduklarını kaydetti.
"Altının frenleri tutmuyor"
Ergani ilçesinde kuyumcu esnafı  Şener Kaya, altın ve dolardaki yükselişin piyasalarda tedirginliğe yol açtığını belirterek, düğün sezonu olmasına rağmen düğünlerin ertelendiğini gözlemlediklerini söyledi. Kaya, "Altın son zamanlarda ciddi bir yükselişe geçti. Şu an altının frenleri tutmuyor diyebiliriz. Bu durum başta sektörümüzün sıkıntı yaşamasına sebep oluyor. Çünkü fiyatlar yükseldiği zaman insanlar altın alıp almamakta kararsız kalıyor. Altın almak isteyen fiyatlar düşer umuduyla, altın satmak isteyenler ise fiyatlar biraz daha yükselir umuduyla alışverişlerini bekletiyor. Bu durum da en çok kuyumcu esnafını olumsuz etkiliyor. Şu an düğün sezonu olmasına rağmen hem düğün sahipleri hem de kuyumcu esnafı ciddi anlamda sıkıntılar yaşamaktadır. Kuyumcu esnafı her yıl bu zamanları dört gözle bekliyor. Fakat an itibari ile düğünler erteleniyor diyebiliriz. Biz bekleyin altın düşecek diyemeyiz. Altın, dünyanın en güvenilir limanı olduğunu bir kez daha gösterdi. Altın yatırımı olanların yüzü gülüyor. Düğün sahipleri ise telaşlı bekleyişlerini sürdürüyor. Kuyumcu esnafı olarak biz de beklemedeyiz. Dünyada altının yükselişini tetikleyen en önemli olay savaşlardır. Dünyada özellikle Ortadoğu coğrafyasında gerginlik tavan yapmış durumda. Yaşanan gelişmeler TL'nin değer kaybetmesine neden oldu. ihtiyacı olanların altın alımını bekletmemesi gerektiğini söylemekte fayda var. Bunun dışında piyasaların beklemede olduğunu görüyoruz" şeklinde konuştu
"Düğün sezonu sönük geçecek"
Düğün sezonun gelmesiyle birlikte çiftlerde altının yükselmesiyle düğün telaşı başladı. Ergani ilçesinde kuyumcu esnafı olan Şener Kaya'ya göre, bu yıl düğün sezonu sönük geçecek. Çünkü altın fiyatları dolara bağlı olarak yükselmeye devam ediyor diyerek şöyle konuştu;'Ergani ve Türkiye genelinde düğün sezonu sönük geçecek gibi bunun olmaması için elimizden geleni yapıyoruz, müşterilere çeşitli alternatifler sunmaya çalışıyoruz. Çiftlere yüksek gram altınlardan vazgeçmelerini öneriyoruz. Çünkü bu yükseliş devam ederse düğünler olmayacak, çiftler evlenemeyecek. Gram altın; 45 dolara, çeyrek altın 75 dolara yükseldi."
"Damat tarafı altınları almakta zorlanacak"
Kaya; Altın fiyatları düşmese evlilikler tehlikeye girecek hata bazı çiftler arasında bu büyük sorun halini alacak Özelikle bölgemizde gelin için istenen altının önemi çok yüksek. Damat tarafı bu altınları almakta bayağı zorlanacak gibi gözüküyor bu da beraberinde sorunlar getirecek.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak