Advert

Diyarbakır'da sera ve çiçek bahçeleri kadınlara emanet

Diyarbakır merkez ilçe belediyelerinden Kayapınar Belediyesi, kentin ihtiyacı için süs bitkileri, çiçek ve fideleri kendi parklarında yetiştirirken, üretimin tüm aşaması kadınlar tarafından yapılıyor.

Diyarbakır'da sera ve çiçek bahçeleri kadınlara emanet
Bu içerik 5535 kez okundu.

Kayapınar Belediyesi tarafından 15 bin metrekare üzerinde yapılan ve bin metrekaresi kapalı alan olan serada süs bitkisi, çiçek ve fide yetiştiriciliğine başladı. Serada biri Ziraat Mühendisi olmak üzere 9 kadın personel çalışıyor.

Belediye Başkanvekili Mahmut Dağ, süs bitkisi ve fideleri kendi seralarında yetiştirecekleri için dışarıdan almayacaklarını belirterek, "Yeşil alanlara önem verdiğimiz için bugüne kadar birçok parkı tamamlayıp halkın hizmetine açtık. Yeni park yapım çalışmalarımız olduğu gibi, birçok yeni parkın projesi hazır durumda. Bu anlamda belediye olarak bugüne kadar ağaç ve fideleri dışarıdan alıyorduk. Bugünden itibaren parklarımızda kullanılacak ağaç ve fideleri seramızda yetiştirip kullanacağız" dedi.

Serada çalışan kadınların meslek edindikleri gibi, ekonomik anlamda ailelerine katkı da sunduklarını belirten Dağ, "Kadın arkadaşlarımızın başka alanlarda istihdam edilmesi için çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

Ziraat Mühendisi Leyla Sime Durmaz, serada bölgede yetişen ve yok olmakla yüzyüze olan bitkileri yetiştireceklerini belirterek, "Serada öncelikle süs bitkileri, ağaç ve fide yetiştirmek için çalışmalarımızı başlattık. Şu anda 9 kadın arkadaş seramızdaki üretim çalışmalarında çalışıyorlar. Öncelikle parklarımızda kullanabileceğimiz ve bölge şartlarına uygun ürün yetiştirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?