Advert

Esnaf "Tek Yöne" Tepkili!

Yıllardır Ergani şehir merkezine giriş yerine toprak dökülerek yeşil alan yapılacak, şehir merkezi levhası da başka bir yere mi kurulacak.

Esnaf
Bu içerik 3447 kez okundu.
Ergani ilçesinde geçen hafta başlayan tek yön uygulaması trafikte henüz hedeflenen rahatlamayı sağlamazken birçok sorunu da beraberinde getirdi. 
Ergani ilçesinde Tek yönlü trafik uygulaması Ziya Gökalp ve Milli egemenlik Caddeleri'nde trafik akışını rahatlattı ancak bu caddeler dışındaki diğer cadde ve sokaklarda sıkıntılar yaşanmaya başladı.
Daha önce Trafik Komisyonlarında alınan kararlarda caddelere tek yönlü park yasağı konulduğunu belirten Esnaflar, bu kararın uygulanmadığını, aksine bazı yerlerde çift yönlü park yapıldığını ifade etti. Şehrin sadece iki caddeden ibaret olmadığını kaydeden Esnaf Cengiz Ercengiz, Tek yönlü trafik uygulamasıyla şehrin iki caddesi dışındaki diğer cadde ve sokaklar trafiğe tıkanmış durumda. Bu uygulamanın başlamasıyla 300 metrelik Ziya Gökalp ve Milli Egemenlik caddesinde büyük sıkıntılar yaşanmaya başlandı. Tek Yön uygulamasında iki mahallenin silindiğini belirten Ercengiz, ilçemizin tek caddesi burasıdır, şehir merkezi burasıdır. Park yasağı getirildi sonuç alınamadı, sorun tek yön sorunu değil, verilen karar yanlıştır. Yapılacaksa tüm caddelerde yapılsın ve trafiğe topluca rahatlama getirilsin" dedi.
Ziya Gökalp Caddesinde esnaf Fikret Uslu ise, Tek Yönlü uygulama yanlış bir uygulamadır. Karar nereden almışsa bilmem ama tek yön uygulaması olmaması gerekirdi. Üç yol mevkiinde hastaneye gidiş ve gelişlerinde karşı karşıya iki durak var. Şehir içi minibüsleri yolcu alır ve indirirken trafik orada sıkışıyor. Bu nedenle belediye durak yerlerinin değiştirmesi gerekir ve araçların park yapmasına izin vermezse trafikte sorun kalmaz. Tek yön uygulaması ilçeye faydası olmaz trafik üç yol mevkiinde yine sıkışmalara neden olur. Tek yöne gerek olmadığını söyledi.  
ilçe şehir merkezinin kanayan yara sorunu olan trafik tek yönle çözüm olmayacağını belirten Zülküf Çeri, tek yön uygulamasında ana caddesindeki esnaflarımız en güzel kararı verecektir.  Vatandaş olarak, tek yön kararını tependen alınan karadan ziyade vatandaşların talep doğrultusundan, esnafları dinleyerek daha güzel kararlar alınacağını düşünüyorum. Esnafları, şoför arkadaşları, dışarıdan gelen misafirleri üzmeyecek şekilde karar alınmalıydı. Tek yön uygulamasında ana bulvarların olmaması trafiğe katkı sunmaz. Biz vatandaş olarak eski uygulamayı istiyoruz örneğin yolun ortasına refüj yapılırsa araçlara park yasağı getirilirse sıkıntı giderilmiş olur dedi. 
Hakan Arı, Tek yön uygulaması hepimizi etkiledi, ve çok yanlış bir uygulama. Esas sıkışan nokta üç yol. Ziya Gökalp caddesinde 2-3 dakikalık bir sıkışma yaşandığını trafik sorun değil uygulama yanlış. Yol Kenarındaki araçlara park yasağı getireceklerdi birde izleme kameraları bırakacaklardı, 2-3 dakika araçlarını kaldırmayan araçlara otomatik olarak park cezası kesilsin. Bu uygulama yapılmış olsa sorunlar ortadan kalkacak. ilçe Trafik Komisyonu tarafından alınan ve bir süre önce uygulamaya konulan karar gereğince, ilçenin Ziya Gökalp ve Milli Egemenlik caddelerine, gidiş için izin verilirken; söz konusu güzergahta sağ şeride boydan boya araç park edilmesi, dükkan sahiplerinin mağdur olmasına yol açar. Halbuki, bu yolda orta refüj kullanılarak çift yön uygulaması yapılması daha mantıklı bir iş olurdu. Cadde çift yön uygulamasına müsait olduğu halde, böylesine ters bir uygulamaya gidilmesi, sadece o yola araç park edenlerin işine yaradı" diyerek, ilçe Trafik Komisyonu'nun uygulamayı yeniden gözden geçirmesini düşünüyorum dedi. 
KAFA KARIŞIKLIĞI YARATTI
Yeni trafik uygulamasına ulaşamayan vatandaşlar gitmek istedikleri yerlere ulaşmakta sıkıntı yaşadıklarını belirterek değişen yönlerden dolayı bazı yerlere dönüş yapamadıkları için yollarını uzatmak zorunda kaldıklarını ve yeni sistemin kafa karışıklıklarına yol açtığını ifade etti.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı