Advert

Köyüne Dön Projesi'ne Yoğun ilgi

Destek kapsamında köyüne geri dönenlere 300 baş damızlık koyun verilecek, bu hayvanlara bakanlara da asgari ücret üzerinden maaş ödenecek.

Köyüne Dön Projesi'ne Yoğun ilgi
Bu içerik 4342 kez okundu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından açıklanan, 'Köye Dönüş Projesi' kapsamında köyüne dönen vatandaşlara 300 damızlık koyun, sigorta ve maaş desteği, Ergani'de ilgiyle karşılandı.
Ergani Ziraat Odası Başkanı izzet Güzel, projenin detaylarının belli olmamasına rağmen bölge halkında heyecan yarattığını vurguladı.
 
Projenin başarılı olacağına inandığını belirten Güzel, "Köyden kente göç edenlerin yüzde 10'unun bile geri dönmesini sağlamak bölge hayvancılığına, ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Bakanlığın vereceği hayvanlara 3 yıl satılmadan bakılması gibi bir zorunluluğun olduğunu biliyorum. Bu hayvan sayısının artmasını da sağlayacaktır. Çok olumlu buluyoruz ve insanlarımız da da heyecan yarattı. Vatandaşlarımız köylerine dönerek eskisi gibi üretim yapacak ve bunun ilçemiz, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine olumlu katkıları olacaktır." dedi.
AÇIKLAMAYI BEKLEYiN
Aldığı göç ile birlikte nüfusu 130 bini bulan Ergani'de köyünden çeşitli nedenlerle göç etmek zorunda kalan aileler, köye dönüş hayaller kurmaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, yaptığı açıklamasında köyüne dönen vatandaşlara 300 damızlık koyun, maaş ve sigorta verileceğini belirtmişti. 'Köyüne dön, kendi işinin patronu ol' açıklamasının ardından birçok vatandaş konu ile ilgili bilgi almak amacıyla ilçe Tarım Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Konu ile ilgili henüz netlik kazanan bir durum olmadığını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Murat Çiçek, vatandaşlara resmi açıklamayı beklemesini söyledi. 
PROJENiN DETAYLARI 
Açıklamanın ardından Erganili vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi ile karşılanan proje ile ilgili detaylar ise şu şekilde, Proje kapsamında destekler sadece köyüne ger dönen ailelere verilecek. 300 damızlık koyun verilecek. Koyunlara bakacak kişiye asgari ücret artı sigorta yapılması planlanıyor. ilaç, yem ve veteriner destekler verilecek. Damızlık koyunlara garanti olarak devlet tarafından çiftçinin köydeki arazisine ipotek konulacak. Geri ödemeler yavrulama dönemi sonrasında başlayacak. Damızlık koyunları alım garantisi verilecek.
Projeden kimler yararlanacak?
Bakan Fakıbaba'nın açıkladığı köye dönüş projesi kapsamında, köyde yaşayan ve halen koyun yetiştiriciliği yapanlar bu proje desteklerinden yararlanamayacak. Sadece, daha önce hayvancılık yapan, ancak üretimi sürdüremediği için ağılını, toprağını bırakıp kente göç edenlerden tekrar köye dönmek isteyenler yararlanabilecek. Türkiye genelinde binlerce boş ağıl ve işlenmeyen milyonlarca dönüm boş arazi var. Şehirde yaşayan ve köyde boş ağılı ve işlenebilir tarım arazisi olanlardan köye dönmek isteyenler 300 damızlık koyun ve asgari ücret garantili proje kapsamındaki desteklerden yararlandırılacak. 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak