Advert

iki odalı evde yaşam mücadelesi veriyorlar

Ergani ilçesinde 4 nüfuslu Şenol Ailesi, iki odalı toprak evde yaşam mücadelesi veriyor.

iki odalı evde yaşam mücadelesi veriyorlar
Bu içerik 3320 kez okundu.
Ergani ilçesi Fatih mahallesinde 2 çocuklu Şehriban ve Ağa Şenol çiftti iki odalı toprak evde yaşam mücadelesi veriyorlar.  Evin reisi baba Ağa Şenol 5 yıl önce geçirdiği trafik kazasında ayağına platin takıldığı için ağır işlerde çalışamadığını söyledi. 
10 yıldır iki odalı toprak evde yaşam mücadelesi veren Şenol çiftti, çocuklarını okutmak istiyor. 
Ayda 50 TL kirada oturdukları iki odalı toprak evin banyosu, mutfağı ve tuvaleti dışarıda olduğu için sık sık banyo yapamadıklarını söyleyen baba Ağa Şenol,   2012 yılında benimle birlikte beş arkadaş inşaatta çalışmak için başka ile giderken trafik kazası geçirdik. Arkadaşlarımızdan bir vefat etti bende ayağımdan sakatlandım. Ayağıma platin takıldı ağır iş yapamaz hale geldim. Çocuklarımı okutmak için yılmadım hafif işlerde çalıştım, bazen çalışamadım.  3 ay iŞKUR da çalıştım sonra beni çıkardılar. Kaymakamlıktan 3 ayda bir 250 TL nakdi yardım aldım, oğlum liseye, kızım dershaneye gidiyor. Eş dost akrabadan   borç para aldım kızımın okuması için. Kimseye borçlu kalmamayım diye hafif işlerde çalışarak borcumu kapatıyorum dedi. 
Baba Ağa Şenol, 10 yıldır iki odalı toprak evde yaşadığımı görenler, eski televizyon, buzdolabını ve çamaşır makinesini bana verdiler. Mutfak olmadığı için buzdolabını evin odasına kurdum, banyo evin bahçesinde olduğundan çamaşır makinesini de oraya kurdum. Çamaşır makinesi de bir çalışıyor bir çalışmıyor. Mutfağımız olmadığından eşim yemekleri kapının önünde piknik tüpünde yapıyor.  Çocuklarım için beni iŞKUR'a yazsınlar ben çocuklarıma bakarım dedi.     
Anne Şehriban Şenol ise elinden hiçbir şey gelmediğini belirterek, tek hayalinin çocuklarının rahat edeceği bir ev olduğunu dile getirerek, "Ben anneyim. Yaşadıklarımıza çok üzülüyorum. Bunlar karşısında şükretmekten başka bir şey gelmiyor elimden. idare etmeye çalışıyorum. Çocuklarım büyüdü rahat bir banyo yaptıkları yok. Geçimimizi bazen komşuların sayesinde bazen de evde olursa makarna, bulgur pilavı pişiriyorum. Kaldığımız yer sağlıklı değil, yazın böcekler, fareler geziyor, kışın ise yağmur ve kar yağdığında evimiz topraklı olduğundan su damlatıyor. En büyük arzum onları okutmak. Bir de onların rahat edecekleri bir ev istiyorum" diye konuştu.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı