Advert

Güzel'den Esnafa 500 bin lira Kredi Müjdesi

Güzel'den Esnafa 500 bin lira Kredi Müjdesi
Bu içerik 4157 kez okundu.
Başbakan Binali Yıldırım'ın kredi müjdeleri esnaf sanatkarlar camiasını sevindirdi. Yıldırım'ın açıklamalarının esnaf sanatkarlara moral aşıladığını kaydeden Ergani Esnaf Sanatkarlar kredi Kefalet Kooperatif  Başkanı izzet Güzel, kesimin rahatlatılmasının ekonomiye de olumlu yansıyacağını savundu.
Antalya'da yapılan TESKOMB istişare toplantısına katılan Ergani Esnaf Sanatkarlar kredi Kefalet Kooperatif  Başkanı izzet Güzel, toplantıdan yeni iş yeri açan,  kamyonet, minibüs ve benzeri araç alan esnafa 500 bin liraya kadar kredi müjdesi çıktığını söyledi.Toplantı hakkında Ergani Haber Gazetesi'ne açıklama yapan Ergani Esnaf Sanatkarlar kredi Kefalet Kooperatif Başkanı izzet Güzel, "istişare Toplantımız çok verimli geçti. Toplantımızda esnafımızın önünü açacak, sıkıntılarını çözmede ciddi katkı sağlayacak, yeni yatırım yapmak isteyen esnafımızı destekleyen kararlar alındı. Kooperatiflerimizin kredi limitleri arttı,  başarılı kooperatiflerimiz ise bir üst gruba çıktı. Yeni yatırım yapmak isteyen esnafımıza da yeni kredi imkânı getirildi. Esnafımızı her zaman destekleyen Başta Gümrük Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkçi'ye ve bürokratlarına, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanımız Sayın Abdulkadir Akgün'e ve toplantımıza katılan genel müdürlerimiz ile kooperatif başkanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. 
Toplumun yapı taşı ve bel kemiği olan, orta direk diye tanımlanan esnafımız, getirilen bu imkânlardan yararlanarak ekonomisini daha da güçlendirecek, geleceğe umutla bakacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman ve her şartta esnafımızın yanında olacağız. Çünkü biz esnafız ve esnaf dostuyuz " dedi.  
 KOOPERATiFLERiN KREDi LiMiTLERi YÜKSELTiLDi
Esnaf ve sanatkarların kullanacağı işletme kredisi limitinin 150 bin liradan 200 bin liraya çıkarılacağını hatırlatan Güzel, "işyerini satın almak üyelerimize 10 yıl vadeyle 500 bin liralık, işi için  kamyonet, minibüs almak isteyen esnafa da beş yıl vade ile yine 500 bin liralık  kredi imkanı tanınacağını açıklandı. Her şeyden önce Başbakanımız Binali Yıldırım'ın, "Biz esnafımızı büyüyen, güçlü Türkiye'|nin bel kemiği olarak görüyoruz. Esnaflar üretiyor, istihdam sağlıyor, unutulan sanatları yaşatıyor şeklindeki ifadeleri ülke genelindeki esnaf sanatkar teşkilatlarını ziyadesiyle memnun etmiştir" dedi. 
YÜZDE 5 FAiZLi KREDi
Başbakan'ın ön bilgi verdiği Esnafa Destek Paketi kapsamında, esnaf ve sanatkarların kefalet kooperatifleri aracılığıyla destekleneceğini belirten Ergani Esnaf Sanatkarlar kredi Kefalet Kooperatif  Başkanı izzet Güzel, kredilere piyasa faizi yerine hazine destekli faizlerin uygulanmasının önemli bir fırsat yaratacağını söyledi. Güzel, "Kredilerin mevcut limitlerinin 200 bin liraya çıkarılması, piyasalardaki nakit akışını da destekleyecek, üretimini artırmak işyerini geliştirmek isteyen üyelerimiz için önemli bir teşvik unsuru olacak. Öte yandan işyeri ve kamyonet, minibüs almak isteyen esnafa kredileri de üyelerimizin kendilerini geliştirebilmeleri için önemli imkanlar sağlayacaktır. Çünkü üyelerimizin  işyerini ve  kamyonet, minibüs için kullanacağı uzun vadeli 500 bin lira limitli kredilere piyasa faizi değil, Hazinenin desteklediği düşük faiz oranları uygulanacak" şeklinde konuştu.
CAN SUYU OLACAK
Kredi destek paketinin kendileri için can suyu olacak nitelikte olduğunu vurgulayan Güzel sözlerini şöyle sürdürdü: "Gerçekten de sınırlı sermayesi ile alınterini birleştirerek üretim yapan, istihdam sağlayan, yasal vecibelerini yerine getiren esnaf sanatkarlarımızın bu türden desteklere ihtiyacı bulunuyor. Toplumun çoğunluğunu oluşturan esnaf sanatkarların rahatlaması, faaliyetlerinin daha verimli kılınması, orta ve uzun vadede Türk ekonomisinin önünü açacak önemli bir etken olacak. Esnaf sanatkarlar adına önemli adımlar atan hükümetimiz bu son destek paketiyle kesime yine önemli avantajlar tanınıyor. Bu vesileyle esnaf sanatkarların temsilcisi olarak Başbakanımız Binali Yıldırım'ın nezdinde hükümet üyelerine ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Halk Bankası, TESKOMB ve hükümetimiz tarafından planlanan bu ortak çalışmanın en kısa zamanda hayata geçirilmesini temenni ediyoruz."
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak