Advert

A‡ermik üretiyor Merter satıyor

A‡ermik ilçesinde yaklaşık 1 ay önce açılan ve faaliyete giren Hamzalar Tekstil Fabrikası'nda 52 işçi, 5 binin üzerinde elbise dikti.

A‡ermik üretiyor Merter satıyor
Bu içerik 3558 kez okundu.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde yaklaşık 1 ay önce açılan ve faaliyete giren Hamzalar Tekstil Fabrikası'nda 52 işçi, 5 binin üzerinde elbise dikti. Çermik'te üretilen mallar, istanbul Merter'e gönderilerek yurtiçi ve yurtdışında satışa sunuluyor.

Çermik ilçesinde Diyarbakır yolu üzerinde bulunan Hamzalar Tekstil Fabrikası Ustalarından Mehmet Hazal, işçilerin tamamının 52 kişi olduğunu ve bunların yüzde 99'unu bayanların oluşturduğunu, önümüzdeki zamanda bu sayının 60'a kadar ulaşabileceğine dikkat çekti. Hamzalar Tekstil Fabrikası Ustalarından Mehmet Hazal, Tekstil fabrikasının 2 katlı ve 550 metrekare olduğunu, fabrikada şu ana kadar 5 binin üzerinde elbise diktiklerini belirterek, dikilen elbiselerin istanbul Merter'deki şubeye gönderdiklerini, oradan da yurt içi ve yurtdışına pazarlamaların yapıldığını söyledi. Hazal, “Bulunduğumuz nokta ileride sadece asıl fabrikanın bir kolu olacak. Açılacak olan büyük Hamzalar Tekstil Fabrikasında 200'ün üzerinde tekstil işçisi çalıştıracağız. 1 yıl sonra Haburman Köprüsü yanında açılacak olan Hamzalar Tekstil Fabrikasının ilçe adına önemli bir kazanım olduğuna inanıyorum ve çalışan işçilerin burada meslek öğreniyorlar” dedi.

Hazal, Çermik'te üretilen malların istanbul Merter'e gönderildiğini oradan da yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere dünyanın 3'te 1'ine ihraç edildiğini belirtti.



 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak