Advert

"A‡APUTLARDAN MEDET UMMAYIN"

Bu içerik 3638 kez okundu.
Ergani ilçe Müftüsü Abdulrakip Arslan, Ramazan ayının manevişyenın yoğun bir şekilde yaşandığı bu ayda, türbe ziyaretleri yapan vatandaşların özellikle türbe çevresindeki ağaçlara çaput bağlayarak dilek ağacına çevrilmesinin Allah'a şirk olduğunu söyledi. Vatandaşları bu konuda sert bir dille uyarak ilçe Müftüsü AbdulrakipArslan,Makam Dağındaki Hz. Zülküf'ün türbesinde bulunan ağaçların çaputlarla bağlanarak dilek ağacı olarak kullanılmasının dinen son derece yanlış olduğunu belirterek Allah'tan başka kimseden medet beklenilemeyeceğini söyledi.
"BUNUN ADI ŞiRK'TiR"
Ergani Makam Dağında bulunan Zülküf Peygamber türbesinin çevresindeki ağaçların, türbeye ziyarete gelen vatandaşlarca çaputlar bağlanarak dilek ağacına çevrilmesi ilçe Müftülüğünü harekete geçirdi. Türbe çevresindeki ağaçların halk tarafından taş ve bezlerle donatılmasının doğru olmadığını dile getiren Müftü Abdurrakip Arslan, Allah'tan başka kimseden medet beklenilemeyeceğini belirtti. Bidat ve hurafeler hususunda toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Ergani ilçe Müftüsü Arslan, "Toplum büyük bir yanlış içerisindedir. Mezarlıklarda, türbelerde Allah'tan başta onlardan istimdad edilmesi şirke girmektedir. Onun için toplumumuzu, cemaatimizi bütün kesimleri bu hususta iyice uyandırmak ikaz etmek lazım. Hiçbir şekilde Allah'tan başka kimseden medet beklenmez. Eğer bir adak adanacak, bir hastalıktan şifa beklenecekse, bir sınav kazanılacaksa, bir murada erişmek için arayış içerisindeysek bunların yeri Allah'tan yardım dilemektir" dedi.
"AMAÇ AHiRETi HATIRLATMASIDIR"
Peygamber Efendimizin  "ilk başta size mezarları ziyaret etmeyi yasaklamıştım. Ancak sizlere ahireti hatırlattığı için mezarlık ziyaretini sünnet olarak bırakıyorum" diye buyurduğunu söyleyen Aslan, "Demek ki kabirleri ve türbeleri ziyaret etmemizin birinci hikmeti, bizlere ahireti hatırlatmasıdır. Haşa onlardan yardım dilemek değildir. Bizim de bir gün kabir hayatına gireceğimizi hatırlatıp dünya hayatımızın ona göre dizayn edilmesi içindir. Toplumumuzda kabir ve türbelerde dileklerin yerine getirilmesi için ağaçlara çaput bağlama, taşları işaret olarak bırakmaları vb. hurafeler asla doğru değildir. Dinin tasvip edeceği şeyler değildir. Eğer bir dileğimiz varsa onu muhakkak Cenab-ı Allah'a yalvarıp yakararak yerine getirelim. Çaput bağlamak, kabirde medet umarak vb. şeyleri yapmayalım. Bunlar şirke giriyor. Cenab-ı Allah bizi bu tür yanlışlardan korusun" ifadelerini kullandı.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?