Advert

Erganiç™de Refüjler Boyanıyor

Ergani Belediyesi, kadınlara yeni iş imkA¢nı sağlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ilçe merkezi ve karayolunda yapılan çiçek ekiminden sonra şimdi de refüjlerin boyanmasını sağlayarak kadınlara yeni istihdam alanları oluşturuyor.

Erganiç™de Refüjler Boyanıyor
Bu içerik 3879 kez okundu.

 

Ergani Belediyesi, kadınlara yeni istihdam alanları yaratmak amacıyla yeni projeler üretmeye devam ediyor. Ergani halkının, kadının çalışma hayatına yönelik bakış açılarını değiştirmek ve kadına iş imkânı sağlamak amacıyla başlatılan proje, 12 kadın ile başladı.  ilk etapta çiçek ekimi ile gerçekleşen projeyle kadın çalışanların sayısı her geçen gün artıyor.

Bu projeyle; kadın çalışanlar şehir merkezi ve Diyarbakır-Elazığ Karayolunda bulunan refüjleri boyayarak Ergani’nin rengini değiştirmeye devam ediyor. Aile ekonomisine katkı sunan kadınlar, bu çalışmaların sürekliliğinin devam etmesini ve yeni iş alanları oluşturulmasını bekliyor. Kadınlara yeni iş alanları oluşturmak ve bakış açılarını değiştirmek amacıyla başlatılan bu çalışmanın başarıya ulaştığını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Birsen Azak, “Kendi imkânlarımızla bu tür projeleri artırmaya çalışıyoruz. Kadınlar, iş alanına giriyor kendilerine güvenleri artıyor, kendilerini ifade etmelerini sağlıyor. Bunun yanında halkın bakış açısı da değişiyor. Çalışma esnasında; esnaflar özellikle kadınlara ikramlar getirerek kadını destekliyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi