Advert

Doktoruma Dokunma

Doktoruma Dokunma
Bu içerik 3504 kez okundu.
Ergani Devlet Hastanesinde Kadın Doğum Uzmanı doktorların tayini çıkmasıyla hastane doktorsuz kaldı.
Ergani ilçesi'nde hizmet veren 150 yataklı Devlet Hastanesi'nde kadın doğum uzmanı doktorun olmayışı hastaları mağdur ediyor.
Köylerde yaşayanlarla birlikte nüfusu 130 bin olan Ergani'deki Devlet Hastanesi'nde kadın doğum uzmanı bulunmuyor. Daha önce 3 kadın doğum uzmanı bulunan ilçemizde 2 kadın uzmanın tayini Diyarbakır merkez hastanelerine yapılmıştı, basın olarak bunu dile getirmemiz üzerine Diyarbakır kamu hastaneler genel sekreterliği tayini çıkan doktorların yerine doktor gelmedikçe Ergani'deki görev edeceklerini söylenmişti. Ancak gelinen noktada Genel sekreterlik sözünü tutmayıp Ramazan ayını da fırsat bilerek doktorları merkez hastanelere çektiler. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, Ergani halkına üvey evlat muamelesi yapıldığı dile getirdiler, Tek bir Doğum doktoruyla hizmet verilmeyeceğini bile bile Genel Sekreterce bu kararın alınması kabul edilemez bir haksızlık olduğunu söylediler.  
Ergani  ilçesinde bulunan Devlet Hastanesi'nde kadın doğum uzmanı alanında bulunması gereken 3 doktor yerine sadece bir doktor olmasından kaynaklı ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Ergani ile beraber Dicle, Çermik ve Çüngüş ilçelerinin de bu alandaki ihtiyaçlarına cevap olması gereken hastanede bir kadın doğum uzmanın olması nedeniyle ilçede doğum sürecinde olan kadınlar büyük sıkıntılar çekiyor. 
100 hastaya bakıyor
Ergani Devlet hastanesinde 1 kadın doğum uzmanı kalınca hasta ve hasta yakınları, Doktor olsa bile bir tane doktorla olmuyor. Biz Sağlık Bakanlığından rica ediyoruz. Ergani halkı artık bu hastane yüzünden isyan ediyor, tek doktorla olmuyor. Hasta yoğunluğunu görüyoruz. Günlerdir sıra bekleyen perişan oldu. Artık isyan ediyoruz ve yetkililerin kadın doğum uzmanı göndermesini istiyoruz. Bu doktor yüzlerce hastaya tek başına bakıyor" ifadelerini kullandılar.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı