Advert

ERGANi DEVLET HASTANESiNDE BiR HiZMET DAHA

ERGANi DEVLET HASTANESiNDE BiR HiZMET DAHA
Bu içerik 3232 kez okundu.
Göreve geldiği günden beri yaptığı hizmetlerle Ergani halkının gönlünde taht kuran Ergani Devlet Hastanesi Başhakemi Op.Dr. Ethem Bahri Anlı bir ilke daha imza attı.
Sağlık Bakanlığı Türk Halk Sağlığı Kurumu tarafından gebe bilgilendirme sınıfı uygulamasıyla ilgili çalışmaları karşılığında Ergani Devlet Hastanesinde gebe bilgilendirme sınıfı açıldığı öğrenildi. 
Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan Op. Dr.Ethem Bahri Anlı, Anne ve bebekler sağlık hizmetleri açısından risk altında bulunan ve öncelik tanınması gereken iki önemli grubu oluşturmakta olup özellikli hizmet almaları gerekmektedir.
Her kadının üreme sağlığı kapsamında gebelik, doğum, doğum sonu ve yeni doğan bakımı konusunda yeterli eğitim ve bilgi alma hakkı vardır. Anne adayını gebelik döneminde bilgilendirmek bir annelik hakkı olarak değerlendirilmelidir. Bu kapsamda; gebe bilgilendirme sınıfı programı ile; tüm gebelerin, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne ve baba adaylarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırmak amaçlamış olduğunu belirtti.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı