Advert

ACiL SERViSTE SORUNLAR BiTMiYOR

ACiL SERViSTE SORUNLAR BiTMiYOR
Bu içerik 4106 kez okundu.
Bölge hastanesi konumunda olan 150 yataklı Ergani Devlet Hastanesinin acil servisinde; hasta yoğunluğundan, müşahede odasındaki yatak sayısına, bayan hastalara enjeksiyon yapacak bayan hemşire eksikliğine kadar birçok anlamda sorunlar yaşanıyor.  Özellikle hafta sonları izdihamın yaşandığı acil serviste, görevli iki doktor ve yardımcı sağlık personelleri hastalara yetişmekte zorlanıyor. Günde 700 hastanın sağlık hizmeti aldığı acil serviste hekimlerin en büyük sıkıntısı ise acil olmayan poliklinik hastalarının yoğunluğa neden olması. 
GÜNDE 700 HASTA ACiLE GiDiYOR
Polikliniklerde yaşanan aşırı yoğunluk nedeniyle hafta içi her gün adeta izdiham yaşanırken, hastanenin acil servisi ise 24 saat hiç boş kalmıyor. Yaşanan yoğunluktan dolayı polikliniklerden sıra alamayan veya sıra beklemek istemeyen birçok hasta acil servise yöneliyor. Zaman kaybetmeden bakılması gereken hastalara ilk müdahalenin yapıldığı hastane acil servisinde birçok poliklinik hastasının acil hasta olarak yaşattığı gereksiz yoğunluktan şikâyet eden hekimler, günlük 700 hastanın bakıldığı acil servise çoğunlukla gereksiz hasta başvurularının yapıldığını bu nedenle sağlık durumu aciliyet arz eden hastalara gereken alakayı göstermekte zorlandıklarını ifade ediyor.
12 ADET YATAK YETERSiZ KALIYOR
Öte yandan 12 yatağın bulunduğu acil servisin hasta müşahede servisinde, müşahede altına alınması gereken hastalar yatak bulmakta zorlanıyor. Rahatsızlığı nedeniyle 84 yaşındaki babasını getirdiği acil serviste babasını yatıracak yatak bulamadığını ifade eden Haşim Karadaş adlı vatandaş, "Rahatsızlığından dolayı babamı hafta sonu hastanenin acil servisine getirdim. Doktor, babamın bir süre müşahede altında tutulması gerektiğini söyledi. Ancak yoğunluktan dolayı babamızı yatıracak yatak bulamadık. Saatlerce yatakların boşalmasını bekledik. 130 bin nüfuslu bir ilçede yaşanan bu yetersizliğin biran önce çözülmesini istiyoruz" dedi. 
BAYAN HASTALARA ERKEK HEMŞiRELER iĞNE YAPIYOR
Öte yandan, acil serviste bayan hemşire sayısının yetersiz oluşundan dolayı acil serviste erkek hemşirelerin hasta bayanlara enjeksiyon yapması hasta ve hasta yakınlarının tepkisine neden oluyor. Yaklaşık 130 bin nüfuslu ilçeye ve civar ilçelerden gelen hastalara sağlık hizmeti veren Ergani Devlet Hastanesinde bayan hastaların tepkisine neden olan bu uygulamanın acil serviste görevli bayan hemşire sayısının yetersizliğinden kaynaklandığı bildirildi. Yaşanan duruma tepki gösteren Erkan A, adlı vatandaş; "Ani bir rahatsızlığından dolayı eşimi gece devlet hastanesi acil servisine götürdüm. Doktor, eşime iğne yapılmasını istedi. iğne yapmaya gittiğimizde baktık ki, erkek hemşire iğne hazırlıyor. Durumu sorduğumda, bayan hemşire eksikliğinden kaynaklandığını söylediler. Haliyle başka birimde görevli bayan hemşireden eşime iğne yapmasını rica ettik. Ancak onlarda görevlerinin olmadığını söylediler. Bizim gibi birçok hasta bu şekilde mağdur ediliyor. Yetkiliklerin bu duruma müdahale edip acil serviste enjeksiyon yapan bayan hemşire sayısını arttırmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Öte yandan Ergani Devlet hastanesine, 1 Ortopedi, 1 Diyetisyen, 1 Dahiliye, 1 KBB,  1 Acil uzmanı, 1 Fizyoterapist, 1 Odyometri uzmanı ve 6 hemşire göreve başladığı söyleniliyor.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı