Advert

STK'LARDAN HOLLANDA'YA TEPKi

STK'LARDAN HOLLANDA'YA TEPKi
Bu içerik 3328 kez okundu.
Ergani 15 Temmuz Milli irade ve Demokrasi Derneği ile ilçede faaliyet yürüten çeşitli sivil toplum kuruluşları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda Hükümeti tarafından engellenmesine tepki göstermek için bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Ergani Belediye Botanik parkta düzenlenen basın açıklamasına kadınlar ve STK'lar da destek verdi.   
MiDDER ve ilçede faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları, Hollanda ile yaşanan diplomatik krize ilişkin Hollanda'nın tutumuna tepkilerini düzenledikleri basın açıklamasıyla ortaya koydular. Basın açıklamasını okuyan MiDDER Başkanı Zülküf Çeri, Demokrasi nutukları çekenlerin aslında bu değerlerden ne kadar uzak olduklarını tüm dünyanın net bir şekilde gördüğünü söyledi. Çeri açıklamasının devamında şunları söyledi: "Türkiye'nin kendi tarihinin tavsiye ettiği şekilde ve insan öncelikli, yaşam öncelikli duruşunu sürdürmeye devam ediyor. Avrupa genelinde 6.5 milyon insanımız var. Bu kıtada yaşamakta var olmakta kararlıyız. Geçtiğimiz Cumartesi Hollanda'da yaşananlar için bu meydandan sesleniyoruz! Demokrasi nutukları çekenlerin aslında bu değerlerden ne kadar uzak olduğunu tüm dünya gördü. Şimdi yaptıklarına kılıf uyduruyorlar. Mızrak çuvala sığmaz, bu bir skandaldır. Hollanda bunun bedelini mutlaka ödeyecektir. Yeri geldiği zaman Türkiye'ye demokrasi dersi vermek isteyenler bugün bizlere demokrasiye nasıl baktıklarını gösterdiler. 17-25 Aralık'ta kalkıştılar. 15 Temmuz gecesini o kara geceyi yaşattılar kan döktüler! Yine de başaramadılar.
TÜRKiYE ZiNCiRLERiNi KIRIYOR
"Türkiye artık zincirlerini kırıyor. Türkiye'nin gömleği dar geliyor! Türkiye'nin büyümeye ve yeni sisteme ihtiyacı var ve bu bazı çevreleri korkutuyor. Paniğe kapıldılar ve ne yapacaklarını şaşırdılar. Çünkü 15 Temmuz'u başaramadılar. Bu süreçte ise hazırlıksız yakalandılar. Çünkü onlar 15 Temmuz sonrası bu milletin bu kadar hızlı toparlayabileceğini düşünmüyorlardı. Bu kadar hızlı bir şekilde anayasaya gidip kararlar alıp yeni bir sisteme geçebileceklerini düşünmüyorlardı. Çok hızlı bir şekilde toparlandık ve akabinde yeni bir sisteme geçiş var! Artık Türkiye'nin hızını kesip, ellerinden gelen her türlü hainliği yapıyorlar. Deyim yerindeyse son kozlarını oynuyorlar! Hollanda'sı, Amerika'sı, Fransa'sı." 
BU MU AVRUPA'NIN DEMOKRASiSi?
"Bakanımıza yapılan hareketler diplomatik kurallara ve uluslararası anlaşmalara aykırıdır. Destek için giden vatandaşlarımıza saldırılar çok çirkindir. Bu mu Avrupa'nın demokrasisi? Biz bir şey yaparsak demokrasiye aykırı oluyor. Onlar ise bakanımıza küstahça hareketler yaparak sınır dışı ediyorlar. Bir gerçek var ki Türkiye düşmanlarının toplandığı cephe hayır cephesi. FETÖ, PKK, DEAŞ, Avrupalı dost bildiklerimiz hayır cephesinde. Hayır, kampanyasına destek veren herkese kapılarını açan bir Avrupa'dan bahsediyoruz. Son zamanlarda bakanlarımızın, vekillerimizin Avrupa'daki evet kampanyaları iptal ediliyor. Güvenlik gerekçesiyle iptal ettik diyorlar. Biz ise aynı gerekçeler olduğunda iptal etmek yerine yer değişikliği yapıyoruz. 15 Temmuz'da tanklara ve uçaklara kendilerini siper eden gençlerimizin karşısına atlarını ve itlerini çıkarıyorlar. Bu bizi aşağılamak anlamına geliyor. Atları ve itleriyle milletimizin üstüne gelen bu barbarlar bilmelidirler ki; bu millet tankları uçakları elleriyle durdurmuştur. Bu milletten artık korkun haçlı ile hilalin savaşına da hazır olun! Çünkü Lider ülke olma yolunda bir Türkiye var!"
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı