Advert

HASTANEYE PROJE ENGELi!

Yeni 150 yataklı devlet hastanesinin açılışı şimdide proje engeline takıldı.

HASTANEYE PROJE ENGELi!
Bu içerik 4138 kez okundu.

 

Aylardan beridir; devir işlemlerindeki aksaklıklar ve dış cephe boyasının renginin değişmesi gibi çeşitli nedenler ileri sürülerek açılışı adeta yılan hikâyesine dönen yeni hastanenin açılmasının önünde yeni engeller ortaya çıktı. Hastanenin devir işlemleri için Ergani’ye gelerek incelemelerde bulunan Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Daire Başkanlığı, inşaat Onarım Daire Başkanlığı ve Sağlık il Müdürlüğü yetkililerinden oluşan heyet, yaptığı inceleme sonunda hastanenin projesinden kaynaklı fiziki yetersizlikleri tespit etti. Heyet yaptığı incelemede, 25 bin 128 metre kare alan üzerinde inşa edilen hastanenin en önemli alanları olan laboratuar, yeni doğan yoğun bakım ünitesi ve poliklinik bekleme salonlarının standartların altında yapıldığını belirledi.

NE ZAMAN AÇILACAK?

            2009 yılında Kıralan mevkiinde Toplu Konut idaresi tarafından inşaatına başlanan binanın tamamlanmasının üzerinden aylar geçmesine rağmen, hastanenin hala açılamaması halkın tepkisine neden oluyor. Aylardan beri, çeşitli nedenler ileri sürülerek açılışı sürekli ertelenen hastanenin hizmete girmesi şimdi de proje engeline takıldı. Hastanede incelemelerde bulunan heyetin belirlediği fiziki yetersizliklerin projeden kaynaklı olması, dikkatleri projeyi hazırlayan Toplu Konut idaresine çevirdi. Kamuoyu, TOKi’nin, bir hastanede belli standartlarda olması gereken; laboratuar, yeni doğan yoğun bakım ünitesi ve poliklinik bekleme salonları gibi alanları nasıl standartların altında projelendirdiği ve bu projeye nasıl ve kimler tarafından onay verildiği konusunda açıklama bekliyor. 

BAHARA KALDI

            2012 Mart ayında teslimatı yapılması gerekirken, yetkililerin açılış tarihi olarak aylar öncesinden tarih vermesine rağmen açılış tarihiyle ilgili belirsizliğin sürdüğü hastanede, tespit edilen fiziki aksaklıkların tamamlanması için yeniden çalışma başlatıldı. Bu çalışmaların ne zaman tamamlanacağı konusunda bu defa herhangi bir tarih verilemezken, yeni hastanenin açılışının gelecek yılı bulabileceği öne sürülüyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Devlet Hastanesi Baştabibi Dr. Salih Akatay söz konusu aksaklıkların TOKi’nin hazırlamış olduğu projeden kaynaklı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Projeden kaynaklı olarak hastanenin; laboratuar, yeni doğan yoğun bakım ünitesi ve poliklinik bekleme salonları gibi bazı kısımlarının eksik yapıldığı tespit edildi. Dolaysıyla hastanemizin bu şekliyle hizmet verme durumu söz konusu değildir. Bunda yüklenici firmanın herhangi bir kusuru bulunmamaktadır. Sorun, tamamen projeden kaynaklanmaktadır. Bilindiği gibi hastanenin devri bakanlığımıza henüz gerçekleşmemiştir. Biz bu tür sıkıntıları biran önce gidermek için geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın ismail Demirtaş’la bizzat görüşüp hastanemizin sıkıntılarıyla alakalı sorunları kendisine ilettik. Bunun üzerine hastanemizin tamamını kapsayan bir inceleme gerçekleştiren daire başkanlığı düzeyindeki heyet, söz konusu eksiklikleri tespit ederek yeni bir tadilat projesi hazırlanıp biran önce çalışmalara başlandı. Bizler hastane idaresi olarak, en başından bu yana üzerimize düşen tüm yükümlülükleri eksiksiz bir şekilde yerine getirmiş bulunmaktayız. Yeni hastane bugün açılacak durumda olsa, gerekli tüm donanımlarımızla aynı gün taşınarak hizmet sunmaya hazır durumdayız. Ancak şu aşamada bizim dışımızda gelişen bu tür aksaklıklar nedeniyle, yeni hastanemizin açılış tarihiyle alakalı herhangi bir tarih veremiyoruz” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır’da hastane servisine saldırı: Kırıp döküp darp ettiler
Diyarbakır’da hastane servisine saldırı: Kırıp döküp darp ettiler
Diyarbakır ve 13 kentte eylem etkinlikler yasaklandı
Diyarbakır ve 13 kentte eylem etkinlikler yasaklandı