Advert

Devlet Hastanesinde 2. Vardiya Dönemi

Devlet Hastanesinde 2. Vardiya Dönemi
Bu içerik 3267 kez okundu.
Ergani ilçe Devlet Hastanesi’nde doktor eksikliğinden dolayı yaşanan mağduriyetlerin sona erdirilmesi için hastane yönetimi 3 daldaki doktorlara mesai dışı uygulaması getirdi. Bu yöntem ile birlikte hasta ve hasta yakınlarının mağduriyetinin giderilmesi bekleniyor.
Ergani Devlet Hastanesi’nde Göz, Nöroloji ve Çocuk doktorlarının eksikliği yüzünden yaşanan mağduriyetler hastane yönetiminin geliştirdiği yeni bir uygulama ile çözüm aranıyor. Çevre ilçeler ve köyler dahil günde binlerce hastaya sağlık hizmeti veren Devlet Hastanesi’nde doktor açığının kapatılması beklenirken, Hastane yönetimi Göz, Nöroloji ve Çocuk doktoruna mesai dışı uygulamasını hayata geçirdi. Pazartesi ve Perşembe günleri saat: 16.30 ile 20.00 saatleri arasında mesaiye kalacak olan 3 branştaki uzman doktorlar, hastalara sağlık hizmeti sunacak.
Vatandaşlar, doktor açığının kapatılmasını beklerken, böylesi geçici bir uygulama ile karşılaştıklarını ifade ederek, “Hastane yönetiminin mağduriyetimizi böyle gidermesinden çok doktor talebinde bulunmasını beklerdik. Bu mağduriyetlerimize çare olmaz. Biz branşlardaki açıkların doktor atamaları ile giderilmesini bekliyoruz. Binlerce hastaya sağlık hizmeti veren hastanedeki bu uygulama bizi pek tatmin etmedi” diye konuştular.
Konuyla ilgili açıklama yapan Ergani Devlet hastanesi Başhekimi Dr. Ethem Bahri Anlı nüfusu yüz bini geçen şehirde polikliniklere müracaat eden hasta sayılarının yoğun olduğunu söyledi. Anlı, Daha iyi sağlık hizmeti sunmayı amaçladıklarını ifade ederek, bu kapsamda 09.00-16.00 saatleri arasında polikliniklerdeki hasta yoğunluğunun azaltılabilmesi için mesai saatlerini 5 saat daha artırdıklarını açıkladı. 
Uygulama kapsamında Ergani Devlet Hastanesi'nde, , göz, nüroloji ve çocuk hastalıkları, branşlarında toplam 3 poliklinik vardiya sistemine geçtiğini dile getiren Anlı, "Vatandaşlarımıza ulaşılabilir ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak için çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor. Bakanlığımızın hedeflediği standartlarda sağlık hizmetinin sunulabilmesi ve 09.00-16.00 saatleri arasında polikliniklerde yaşanan hasta yoğunluğunun azaltılabilmesi amacıyla 'Polikliniklerde Vardiya Sistemi' uygulamasını faaliyete geçirme kararı aldık. Uygulanacak sistem 09.00-16.00 saatleri arasında polikliniklerde yaşanan hasta yoğunluğunu azaltacak. Rutin mesai saatleri içinde hastaneye çeşitli nedenlerle gelemeyen vatandaşların da poliklinik hizmeti alabilmesi sağlanacak. Ayrıca bu sistemle birlikte saat 16.00'dan sonra hastanelerimizin acil servisine gelen hasta yükü de azalmış olacak."
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı