Advert

TEKSTiL ATA–LYESiNDEN iSTiHDAMA KATKI

TEKSTiL ATA–LYESiNDEN iSTiHDAMA KATKI
Bu içerik 4208 kez okundu.
işsizlik oranın her geçen gün arttığı, buna karşın istihdama yönelik alternatiflerin bulunmadığı 130 bin nüfuslu Ergani ilçesinde yaklaşık bir ay önce Sivaslı bir girişimci tarafından açılan tekstil atölyesi, bünyesinde 50 personel çalıştırarak istihdama katkı sağlıyor. Tekstil atölyesinin kuruluş amacının istihdama ve üretime yönelik olduğunu vurgulayan işletmeci Nurettin Keskin, bir ay önce 20 kişi ile başladıkları faaliyetlerine gelinen aşamada 50 kişi ile devam ettiklerini ifade ederek; "Ulusal bir giyim firmasına fason üretim yapıyoruz. iç pazarda kaliteyi sağladıktan sonra daha fazla istihdam olanağı sağlayarak ihracata yönelik faaliyetimiz devam edecek" dedi. 
50 KiŞi iSTiHDAM EDiLiYOR
Son dönemde yaşanan ekonomik krize rağmen elini taşın altına bırakarak Ergani ilçesinde tekstil atölyesi açan Sivaslı girişimci Nurettin Keskin, bir ay önce 20 kişi ile başladıkları faaliyetlerine şuanda 50 kişi ile devam ediyor. Gerek kalifiye elemanlara istihdam olanağı sağladıklarını, gerekse niteliksiz kişilere iş öğreterek kendi ayaklarının üzerinde durabilen bireyleri istihdama katmak amacı taşıdıklarını ifade eden Keskin, bu aşamada ulusal bir giyim firmasına fason üretim yaptıklarını, iç pazarda kaliteyi sağladıktan sonra ise ihracata yönelik faaliyetlerini sürdüreceklerini söyledi.
"DAHA GENiŞ iSTiHDAM ALANI YARATMAK iSTiYORUZ"
Önceki yıllarda Diyarbakır merkezde de tekstil alanında üretim yaptıkları için bölgeyi tanıdıklarını ifade eden işletmeci Nurettin Keskin, tüm birikimlerini ilçedeki yeni atölyeye aktardıklarını ifade ederek şunları söyledi: "Yaklaşık bir aydan bu yana Ergani ilçemizde kurduğumuz tekstil atölyemizde fason üretime başladık. Ergani'yi tercih etmemizin nedeni, ilçenin gerek kendi iş alanımızda merkezi bir yer olması, gerekse tekstil sektöründe kalifiye eleman potansiyelinin bulunması sebebiyledir. Bu bağlamda amacımız ilçemizde istihdama katkı sağlamak ve Ergani'yi tekstilde söz sahibi bir yere getirmektir. Faaliyete başladığımız bir aylık sürede ilk etapta 20 kişi ile faaliyete başladık, gelinen noktada 50 kişiye istihdam imkânı sağlamış bulunmaktayız. istihdamdaki hedefimiz ise Haziran ayına kadar bu sayıyı kademeli olarak arttırarak 100'ün üzerinde kişinin çalışmasını sağlamak olacaktır. Bu aşamada ulusal bir giyim markasının fason üretimini yapmaktayız. iç pazarda kalitemizi ortaya koyduktan sonra ihracata yönelik faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu anlamda daha çok genç arkadaşları üretime kazandırmayı tercih ediyoruz. Servis yemek ve maaş dahil elimizden gelen tüm imkanları seferber ederek bu sektörde hızlı ve kaliteli bir hedefi yakalamak amacındayız. Tüm birikimlerimizi bu iş yatırarak adeta elimizi taşın altına koyduk. Devletimizin yetkili birimlerinden de gerekli desteği sağlamalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine