Advert

OKUL DA–NEMiNDEKi BULAŞICI HASTALIKLARA DiKKAT

OKUL DA–NEMiNDEKi BULAŞICI HASTALIKLARA DiKKAT
Bu içerik 3262 kez okundu.
Ergani Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. ibrahim Yaman, özellikle okullarda eğitim gören küçük yaşta çocukların üst solunum yolu enfeksiyonları başta olmak üzere çeşitli bulaşıcı hastalık riskine karşı uyarılarda bulundu. Dr. ibrahim Yaman, gün içinde en az 6-8 saat bir arada yaşayan, birlikte oyunlar oynayan çocuklarda hastalıkların görülme oranının arttığını söyledi.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. ibrahim Yaman, "Okulda çocukların koşup oynamaları, buna bağlı olarak terleme ve üşümeleri, sınıfların yeterli havalandırılamaması sonucu sınıfta tozların, mikropların çoğalmasına ve çocuklar tarafından solunmasına yol açar. Ayrıca okullarda kullanılan tuvaletler ve lavabolarda, tuvalet ve el temizlik kurallarına yeterli özen gösterilmemesi sonucu elden ele, ağız yoluyla parazitler ve enfeksiyonlar bulaşabilir. Bu dönemde özellikle grip ve üst solunum yolu enfeksiyonları en sık görülenlerdir. Bunun yanı sıra, döküntülü hastalıklar, kızamık, suçiçeği, kızamıkçık, kabakulak gibi hastalıklar da risk gurubundadır. Okullarda bulaşmayı en aza indirmek için hasta kişilerle teması azaltmak, ortak alanları iyi havalandırmak, ortak kullanılan yüzeylerini dezenfekte etmek gereklidir. 
Bulaşıcı hastalıklardan korunmak için iyi beslenmek, aşıları düzenli yaptırmak önemlidir.
Açıkta satılan yiyecekleri almamaları, düzenli ve sık sık banyo yapmaları, yemek öncesi ve sonrası el yıkamaları ve başkalarının kişisel bakım ve temizlik maddelerini kullanmamaları çocuklara öğretilmelidir" diye konuştu. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı