Advert

"SUSUZLUKTAN A‡OCUKLARIMIZ BiTLENDi"

Bu içerik 3782 kez okundu.
Yaklaşık 40 günden bu yana sularının akmadığını iddia eden Ergani merkeze bağlı Kemaliye Mahallesi sakinleri isyan ettiler. Haftalardır akmayan sulardan dolayı büyük mağduriyet yaşadıklarını belirten vatandaşlar; "Evlerimizde çamaşır ve bulaşıklar yıkanamaz hale geldi. Mahalle sakinleri olarak bir aydan fazla süredir susuzluktan perişan olduk. Mahallede taziye olduğunda itfaiyeden yardım istiyoruz. Haftalardır banyo yapamadan okula giden çocuklarımız bitlendi, bizler de bitlenmek üzereyiz. Bitlenen çocuklarımız için bit tokası almaya başladık. Evlerimizde, ailelerimizle huzurumuz kalmadı" şeklinde adeta isyan ettiler.
SUSUZLUK iNSANLARI BEZDiRDi
Ergani ilçesinde birçok mahallede haftalardır yaşanan su sorunu had safhaya ulaştı. Merkeze bağlı Kemaliye Mahallesindeki vatandaşlar ise yaklaşık 40 günden buyana musluklarından akmayan sular nedeniyle DiSKi'ye adeta isyan ettiler. Yaşanan su sorunu nedeniyle hayatlarının çileye dönüştüğünü belirten mahalle sakinleri, DiSKi önünde eylem yapacaklarını ifade ettiler. Kemaliye Mahallesi Muhtarı Özgür Kahraman, yaşanan su sorunu nedeniyle ulaştıkları DiSKi yetkililerinden her defasında "arıza var" cevabı aldıklarını belirterek DiSKi yetkililerinin öne sürdüğü bu gerekçenin kabul edilemez olduğunu ifade etti. 
"TAŞIMA SUYLA DEĞiRMEN DÖNMÜYOR"
Yaklaşık 40 günden buyana evlerdeki musluklardan su akmadığı için evlerin adeta mikrop yuvalarına dönüştüğünü ifade eden Mahalle Muhtarı Özgür Kahraman; "Mahalleli olarak perişan haldeyiz. Vatandaşlarımız bizlerden bir çare bulmamızı istiyor. DiSKi'ye gidip yetkililerle görüştüğümüzde, bize su pompalarının arızalı olduğunu söylüyorlar. Öne sürdükleri bu gerekçe kabul edilemez. Kadınlar haftalardır çamaşır ve bulaşık yıkayamıyor. Taşıma suyla temel ihtiyaçlarımızı gidermeye çalışıyoruz; ancak taşıma suyla da değirmen dönmüyor. Kimsenin bu halkı bu şekilde cezalandırmaya hakkı yoktur" şeklinde tepkisini dile getirdi.
"ÇOCUKLARIMIZ BiTLENDi"
Kemaliye Mahallesi sakinlerinden Sıtkı Kıyar adlı vatandaşta haftalardır yaşadıkları susuzluk nedeniyle çocuklarının bitlenmeye başladığını ifade ederek şunları söyledi: "Haftalardır bu zulmü yaşıyoruz, doğru dürüst banyo yapamaz hale geldik. Evlerde çamaşır ve bulaşıklar dağ gibi birikti. Kimsenin huzuru kalmadı. Okul zamanı çocuklarımız perişan oldu. Banyo yaptıramadığımız için çocuklarımız bitlendi. Çocuklara bit tokası almaya başladık. Belediyenin bu sorunu biran önce çözmesini bekliyoruz. Artık dayanacak gücümüz kalmadı" dedi. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı