SAœT SATICILARI iSYAN ETTi

SAœT SATICILARI iSYAN ETTi
Bu içerik 3126 kez okundu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, "Süt satışlarına özel ambalajlama sistemi" getirileceğinin açıklamasının ardından, Ergani ilçesinde hayvancılıkla uğraşan ve sokakta çiğ süt satan vatandaşlar adeta isyan etti. Ergani ilçesinde sipariş yoluyla günde 800 litre açık süt satan Özcan Yaşar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, çiğ sütün bundan böyle sadece çiftlikler ve işletmelerde satılabileceği yönündeki uygulamasına tepki gösterdi. Yaşar; "10 yıldan bu yana ilçede perakende süt satıyoruz. Tarım Bakanlığı bizleri çok mağdur edecek. Marketlerde satılan ambalajlı sütler maya tutmaz, yoğurt yapılmaz. Sağlıklı olan günlük taze süttür. Günde 800 litre süt satıyoruz. Daha bugüne kadar bu sütlerden zehirlenen veya hasta olan kimse çıkmadı" dedi.
"EKMEĞiMiZLE OYNANIYOR"
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının sokakta çiğ süt satışı ile ilgili yeni uygulamaya, Ergani ilçesinde çiğ süt satışı yapan üretici ve satıcılardan tepki geldi. Ergani ilçesinde 10 yıldan bu yana köylerdeki üreticilerden topladığı sütleri sipariş yoluyla vatandaşlara satan Özcan Yaşar, söz konusu uygulamanın ilçede süt üretimini sekteye uğratarak birçok insanın ekmeğiyle oynanacağını söylüyor. Yeni süt yasağı yasasını olumlu bulmadığını ifade eden Özcan Yaşar, "Bu süt yasağını tepkiyle karşılıyorum. Mevcut süt satışı uygulamamızda olumsuz bir durum yok. Vatandaşımızın hayatını riske atacak bir şey satmıyoruz. Sipariş üzeri satış yapıyoruz. Vatandaşlar sabahları çocuklarına taze ve organik süt içirmek için yolumuzu gözlüyor. Günde yaklaşık 800 litre süt satıyoruz, bugüne kadar bu sütlerden zehirlenen veya hasta olan kimse çıkmadı" dedi. 
"BÖYLE GiDERSE SEKTÖR ÇÖKER"
Marketlerde satılan ambalajlı sütlerin alıcısıyla kendilerinin sattığı açık sütün alıcısının aynı olmadığını belirten Süt üretici ve satıcısı Özcan Yaşar; "Marketlerden alınan ambalajlı sütler maya tutmaz, yoğur yapılmaz. Ancak bizim sütlerimizden alan vatandaşlar hem yoğurt yapıyor hem de günlük tüketim yapıyorlar. Öte yandan ilçemizde sanayi yok, fabrika yok, istihdam yok. ilçede önemli bir kesim tarım ve hayvancılıkla uğraşmakta. Bu sektörde de süt üretimi başlıca sırada yer alıyor. Köylünün sütünü satacağı birlik yok. Bizler de köylüden aldığımız sütü sağlıklı bir şekilde vatandaşa satıyoruz. Ancak bakanlık bu sektörü bitirirse sermayesi, parası olan gelip burada bakanlığın istediği standartta iş yapar, tek başına kazanır. Geriye kalan büyük bir kısım üretici ve satıcı mağdur olur, sektör çöker" şeklinde konuştu.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Kaymakam Yalçın, Çayönü ve Hilar Mağaraları'nda incelemede bulundu
Kaymakam Yalçın, Çayönü ve Hilar Mağaraları'nda incelemede bulundu
Ergani ile Hanköy Mahallesi arasında yeni otobüs hattı
Ergani ile Hanköy Mahallesi arasında yeni otobüs hattı