Advert

Belediyelerin ç˜Karnesi' Açıklandı; Ergani Sonuncu oldu

Belediyelerin ç˜Karnesi' Açıklandı; Ergani Sonuncu oldu
Bu içerik 3142 kez okundu.
insani Gelişme Vakfı (iNGEV) Türkiye genelinde 150 belediye arasında, reel verilere dayanarak yaptığı araştırmayı tamamladı. Belediyelerin sosyal hizmetleri, ilçe halkının gelişmişlik oranı, sağlık, eğitim ve yaşam standartları göz önüne alınarak yapılan araştırma sonucunda Karşıyaka Belediyesi, ‘izmir ve Ege Bölgesi’nin En Başarılı ilçe Belediyesi’ seçilirken, Ergani ilçesi sonuncu oldu.
Sanki ikametgahları o ilçedeymiş gibi belediyeyi aradılar. Soru sordular, yardım istediler. Türkiye'deki 150 ilçeyi incelendiler. Ve belediyelerin sosyal karnesini çıkarttılar. insani Gelişim Vakfı'nın araştırmasına göre gelişim endeksi en yüksek ilçe Ankara'nın Çankaya, en düşük ilçe ise Diyarbakır Ergani.
Belediye hizmetlerini daha etkin hale getirmek ve halkın yaşam standartlarını arttırmak için çalışmalar yürüten insani Gelişme Vakfı, Türkiye’deki ilçe belediyelerin karnesini hazırladı. 150 belediyenin dahil edildiği ve akademisyenler tarafından yürütülen araştırmada; yönetim tarzı, sosyal projeler, ekonomik durum, eğitim, sağlık, sosyal yaşam, çevre ve ulaşım kategorilerinde değerlendirme yapıldı. Belediyelerin faaliyet raporları üzerinden, reel bilgiler ele alındı.
Araştırmanın sonuçları istanbul’da düzenlenen insani Gelişme Zirvesinde açıklandı. Değerlendirmeler sonucunda, Karşıyaka Belediyesi, ‘izmir ve Ege Bölgesi’nin En Başarılı ilçe Belediyesi’ seçilirken, Ergani Belediyesi sonuncu oldu. Belediye başkanları, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin de katıldığı zirvede, Gazeteci Başak Şengül moderatörlük görevini üstlendi. Sapiens’in yazarı, israilli Tarihçi Yuval Noah Harari de sunum yaptı.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine