Advert

BACASIZ FABRiKA!

Erganiç™de tekstil sektöründeki canlılık istihdama katkı sağlıyor.

BACASIZ FABRiKA!
Bu içerik 3733 kez okundu.

 

Ergani ilçesindeki işsizliğin azaltılması için hazırlanan sosyal destek projeleri çerçevesinde hayata geçirilen ve Ergani Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet yürüten tekstil atölyesi ilçe ekonomisine ve istihdama katkı sağlıyor. Son yıllarda sosyal ve ekonomik yönden büyük değişimlere sahne olan Ergani’de tekstil sektöründeki canlılık istihdam alanında da etkisini hissettiriyor. Erganili bir işletmeci tarafından yaklaşık 2 yıldan bu yana Fatih Mahallesi 2. Gülbaran caddesi üzerinde faaliyet yürüten tekstil atölyesi, kalifiye 12 personeliyle Diyarbakır ve çevresine günlük 400 parçanın üzerinde üretim yapıyor.

“MESLEK SAHiBi OLDULAR”

Ergani Kaymakamlığının desteğiyle Sosyal Destek Projeleri (SODES) çerçevesinde açılan tekstil atölyesindeki kurslardan bugüne kadar birçok bayan meslek sahibi olarak sertifika aldı. Yaklaşık 2 yıldan bu yana tekstil atölyesinin işletmeciliğini yapan Mehmet Bozkurt, iç piyasaya günlük 400 parçanın üzerinde kadın giyim ürünü üretip sattıklarını belirterek, hedeflerinin bu sayı arttırarak gerekli teknik donanımın sağlandığı takdirde atölyede daha çok kişi istihdam etmenin yolunun açılmasını sağlamak olduğunu söyledi. Bazı art niyetli çevrelerce ifade edildiği gibi tekstil atölyesinin atıl durumda olmadığını belirten Bozkurt, “O kadar yoğunuz ki, günlük siparişlerimizi yetiştirmekte bile güçlük çekiyoruz. Sayın Kaymakamımızın Sosyal Destek projelerine verdiği desteği takdir ediyoruz. Aynı desteğin devamını bekliyoruz. Biz SODES kurslarının 5 yılda ürettiği ürünlerin daha fazlasını 1 yılda üretiyoruz. Atölyemizde çalışan her personel maaşlarını eksiksiz ve düzenli bir şekilde almaktadır” diye konuştu. Kaymakam Yılmaz’ın desteğiyle iç pazara dönük perakende satış mağazası faaliyete sokarak üretim ve istihdam hacmini genişletmeyi düşündüklerini belirten Bozkurt, “Üretim hacmimizi arttırarak daha fazla işçi çalıştırmak, ilçe ekonomisi ve istihdamına daha fazla katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

ÇALIŞANLAR MEMNUN

            Tekstil atölyesi çalışanlarından Leyla Aras, burada çalışmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Buradan çok memnunuz. Öncelikle böyle bir iş imkânı sağladıkları için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu Ergani için büyük bir nimet” dedi. Hayat Çağan adlı tekstil atölyesi işçisi ise, tekstil atölyesinin kendileri için güzel bir fırsat olduğunu belirterek, bu sayede aile ekonomisine katkıda bulunduklarını söyledi.

“HEDEFiMiZ iSTiHDAM”

            Tekstil atölyesinin kuruluş amacının istihdama ve üretime yönelik olduğunu vurgulayan Kaymakam Erdinç Yılmaz ise işletmeyi özelleştirerek sözleşme yaptıklarını belirterek, “Bundan sonrası işletmecinin performansına bağlı. Tekstil atölyemizi gerek istihdam gerekse üretim anlamında ileri götürmek için gerekli desteği sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine