Advert

ERGANi ADLiYESi KAN BAĞIŞI YAPTI

ERGANi ADLiYESi KAN BAĞIŞI YAPTI
Bu içerik 3186 kez okundu.
Türk Kızılay'ının ülke çapında başlattığı kan bağışı kampanyasına Ergani Adliyesi kan bağışı yaparak katkı sundu. Ergani Cumhuriyet Başsavcısı Suphi Abikoğlu, Cumhuriyet Savcıları ve adliye personeli adliye binası önünde kurulan kan bağışı noktasında kan bağışı yaptılar. Vatandaşlara Kızılay'ın başlattığı kan bağışı seferberliğine katılım çağrısı yapan Ergani Cumhuriyet Başsavcısı Suphi Abikoğlu, "Bizim inancımıza göre bir canı kurtaran bütün canları kurtarmış gibidir. Tüm vatandaşlarımızı kan ihtiyacı olan insanlarla empati kurarak kan vermeye çağırıyorum" diye konuştu.
BAŞSAVCIDAN DESTEK ÇAĞRISI
Vatandaşlara Kızılay'ın başlattığı kan bağışı seferberliğine katılım çağrısı yapan Ergani Cumhuriyet Başsavcısı Suphi Abikoğlu ise yaptığı değerlendirmede: "Kızılay'ın kan stoklarının azaldığına yönelik başlattığı kampanya çerçevesinde biz de Ergani adliyesi olarak Kızılay'a destek olmak istedik. Bizim inancımıza göre, bir canı kurtaran bütün canları kurtarmış gibidir. Bağışlayacağımız kanla belki de bir insanın canını kurtaracağız. Dolaysıyla bu önem arz eden bir durumdur. Özellikle yakınları hasta olan, kan ihtiyacı olan insanlarla bir empati yapmak gerekir. Bu bağlamda halkımızdan gerekli ilgi ve alakayı göstermesini rica ediyoruz" şeklinde konuştu. 
"BiR KAN ÜÇ CAN DEMEKTiR"
Güneydoğu Anadolu Bölge Kan Merkezi Kan Bağışı Uzmanı Baran Duymaz ise bir kan bağışının 3 canı kurtardığını belirterek şunları söyledi: "Güney Doğu Anadolu Kızılay bölge kan merkezi olarak burada 6 il ve 46 hastanenin kan ihtiyacını karşılıyoruz. Ülke genelinde kan stoklarımız azalmış durumda. Bölge olarak da kan stoklarında büyük bir sıkıntımız var. Hastalarımızın kan ihtiyacını karşılamak için vatandaşlarımızdan özveri bekliyoruz. Kampanyamıza destek veren başta Sayın Cumhuriyet Başsavcımız olmak üzere adliye personelimize teşekkür ediyorum" dedi. Kan bağışı Kampanyasına gönüllüleriyle birlikte katkı sunan Kızılay Ergani Şube Başkanı Süleyman Aslan da, kampanyaya destek sunan Başta Başsavcı Abikoğlu olmak üzere adliye personeline teşekkür etti. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı