Advert

Hastane binaları kaderine terk edildi

Hastane binaları kaderine terk edildi
Bu içerik 3075 kez okundu.
Ergani Devlet Hastanesi yeni yerine taşınmasıyla birlikte, Eski Devlet hastanesi, aile sağlık merkezi yerleşkesi içinde boşalan binalar ise kaderine terk edildi. Vatandaşlar ise binaların farklı amaçlarla veya devlet hastanesi ek binası olarak hizmet vermelerini istiyor.
Diyaliz merkezinin Kıralan mevkiindeki yeni devlet hastanesi binasına taşınmasıyla birlikte boşta kalan aile sağlık merkezi yerleşkesi içindeki bina, yıllardan beri adeta kaderine terk edilerek başıboş hayvanların ve uyuşturucu kullanıcılarının mekânı haline geldi. Verem savaş dispanseri ve aile sağlık merkezinin arasında kalan ve eskiden diyaliz merkezi olarak kullanılan binanın cam ve kapıları kırılarak adeta talan edilmiş. Yerleşkede uçucu madde bağımlılarının cirit attığını belirten civarda ikamet eden vatandaşlar, yetkililere seslenerek can güvenliklerinin olmadığını savundular. Yerleşke içerisinde bulunan verem savaş dispanseri ve aile sağlık merkezi çalışanları da ortaya çıkan tablo nedeniyle rahatsızlıklarını dile getiriyorlar. 
BiNA iÇLER ACISI HALDE
Yıllar önce boşaltılan Kemertaş Mahallesi sınırları içinde yer alan aile sağlık merkezi yerleşkesi içindeki eski diyaliz merkezi binası yıllardır kaderine terk edilmiş durumda. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, atıl durumda kalan eski binanın mutlaka ilçenin yarına olacak bir projede değerlendirilmesi gerektiğini söylediler. Yıllardır atıl halde bulunan eski diyaliz merkezi binasının madde kullanıcıları ve sokak hayvanlarının mekânı haline geldiğini belirten vatandaşlar; "ilçe merkezinde böyle bir binanın devlet eliyle kendi kaderine terk edilmesi bizleri üzüyor. Kırık kapıları ve camlarıyla içi boş duran ve yakın zaman önceye kadar insanların sağlığı ve tedavisi için kullanılan eski diyaliz merkezi binasının yıllardır insan sağlığına zarar veren madde kullanıcıları ve sokak hayvanlarının merkezi haline getirilmesi vicdanları sızlatıyor. Öte yandan civardaki okullarda eğitim gören öğrencilerin bir kısmı okuldan kaçarak burayı adeta buluşma yeri ve sigara içme yerine çevirmişler. Yetkililer gençlerimizin burada zehirlenmelerine müsaade etmemeli. Ayrıca yine yıllardır atıl halde bekleyen eski devlet hastane binası da içler acısı haldedir. ilçemiz büyüdü ve sağlık alanında alternatif ihtiyaçlar mevcut. Yetkililerin biran önce bu soruna çözüm bularak bu binaları ilçenin yararına olabilecek projelerde değerlendirmeleri gerekiyor" şeklinde tepkilerini dile getirdiler.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır’da otobüsün çarptığı kadın hayatını kaybetti
Diyarbakır’da otobüsün çarptığı kadın hayatını kaybetti
Amedspor’da beklenen imza atıldı
Amedspor’da beklenen imza atıldı