Advert

iL OLMAK iSTiYORUZ!

Bir internet sitesinde çıkan habere göre, il olmayı bekleyen ilçeler arasında Erganiç™de var.

iL OLMAK iSTiYORUZ!
Bu içerik 3119 kez okundu.
Türkiye Haritası tamamen değişiyor. il olmayı bekleyen 38 ilçenin, yakın zamanda OHAL kapsamında çıkarılacak KHK ile il yapılacağı iddia ediliyor. 38 ilçenin il olma durumda ise Türkiye'de toplam il sayısı 119'a çıkacak. Listede ekonomisi ve nüfus yoğunluğu olarak birçok ilden büyük ilçelerde bulunuyor. Bunların arasında Ergani ilçeside var. 
Erganililerin en büyük beklentisi ise 20 yıldır mücadelesi verilen il olma mücadelesi. Osmanlı döneminde il olan ve cumhuriyet döneminde Diyarbakır'a bağlanan Ergani, 120 bini aşan nüfusu ile Türkiye'de yaklaşık 15 il'den daha büyük nüfus oranına sahip olurken,geçmiş hükümetler döneminde defalarca il olması için önerge verilen Ergani'ye verilen sözler hep havada kaldı. Artık Vali istiyoruz dediler.
VATANDAŞIN BEKLENTiSi NEDiR
Vatandaşlar, Erganililerin tek beklentisi il olma bir çok ilçe Ergani’ye bağlanacak. bu durum bize bağlanan ilçelerin ekonomi seviyesi artacak. il olduğumuzda her geçen gün büyüyen ilçemiz ve komşu ilçelere doğalgaz getirilmesi. Kentleşme alanında büyük bir atılım gösteren ilçemizde yeni binalar doğalgaz tesisatına uygun olarak yapılırken, vatandaşlar doğalgaz konusunda söz ve icraat bekliyor.
EĞiTiM FAKÜLTESi AÇILSIN, HiLAR VE ÇAYÖNÜ CANLANDIRILSIN 
ilçede olmayan eğitim fakültesinin açılmasını isteyen Erganililerin bir diğer isteği kentsel dönüşümün hayata geçirilmesi. Yeni yapılan 150 yataklı Devlet Hastanesi'nde bir çok branşta doktor eksiği var. DEDAŞ'ın özelleştirilmesinden sonra ilçe merkezi ve kırsal kesimde elektrik kesintileri büyük bir çileye dönüşürken, bu konuda da ciddi çözümler üretilmesi isteniyor. Bir diğer talep ise turizmle ilgili. Dünyanın en eski yerleşim alanları arasında yer alan Hilar Mağarası ve Çayönü Abidelerinin düzenlenerek turizme kazandırılması talep ediliyor. 
ERGANiSPOR'A SAHiP ÇIKILSIN 
Ergani denilince akla gelen en önemli olayların başında spor geliyor. Bölgenin en büyük sporcu fabrikası olan ilçede spor tesisleri yetersiz. ilçenin 3 futbol kulübü tek sahada idman ve maç yapmak zorunda kalırken, diğer spor branşlarında da önemli ölçüde tesis sorunu dikkat çekiyor. Sporsever kesimi Erganispor'a maddi anlamda ve tesisleşme konusunda sahip çıkılmasını istiyor. Erganispor'a destek verilmesi halinde çok daha önemli sporcuların çıkacağına dikkat çeken sporseverler, bunu dikkate almasını istiyor.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır’da otobüsün çarptığı kadın hayatını kaybetti
Diyarbakır’da otobüsün çarptığı kadın hayatını kaybetti
Amedspor’da beklenen imza atıldı
Amedspor’da beklenen imza atıldı